Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τριήμερο εργαστήριο για τις καλές πρακτικές του επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη

H νέα τάση στις επιχειρήσεις είναι οι καλές πρακτικές – οι επιχειρήσεις που κερδοφορούν χτίζοντας έναν καλύτερο κόσμο! Πάνω σε αυτήν την τάση θα βασιστεί το StartUP for Good, ένα τριήμερο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6-7-8 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όσοι συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αρχές της επιχειρηματικότητας και πως αυτές συνδέονται με νέες έννοιες όπως η εταιρεία-πολίτης (corporate citizen). Παράλληλα, θα εκπαιδευτούν σε νέα επαναστατικά εργαλεία όπως ο Ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός (Human Centered Design) και η Θεωρία της αλλαγής (Theory of Change), και παραδοσιακά όπως το Business Model Canvas.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, την Βρετανία και την Ρουμανία μέσω τηλεδιάσκεψης. Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι “απόφοιτοι” θα έχουν πρόσβαση σε μια εργαλειοθήκη και υλικό που θα τους βοηθήσει να χτίσουν την δική τους επιχείρηση.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την επιχειρηματικότητα από μία άλλη σκοπιά, είτε βρίσκονται στο στάδιο της ιδέας είτε έχουν αναπτύξει πιλοτική εφαρμογή καθώς θα μάθουν τρόπους να επανασχεδιάσουν την εφαρμογή τους. Ιδανικό είναι επίσης και για ομάδες startup ή κοινωνικών επιχειρήσεων καθώς δίνεται η δυνατότητα να εργαστούν στο δικό τους μοντέλο ή ιδέα.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο TECHNOPOLIS THESSALONIKI ICT Business Park και θα συμμετάσχουν συνολικά 25 άτομα, που θα επιλεχθούν μετά από τελική αξιολόγηση των αιτήσεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Growing Social” του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020”, και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ιδίους πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις