Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα λύση της Thales προστατεύει από την κακόβουλη χρήση drone

Οι πτήσεις drone στον πολιτικό εναέριο χώρο έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένη την πιθανότητα τα αεροσκάφη αυτά να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα, είναι αναγκαίο να θεσπιστούν αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισής τους, ώστε να προστατεύουν τους πολίτες και υποδομές κομβικής σημασίας.

Για να απαντήσει στην διαρκώς αυξανόμενη απειλή της κακόβουλης χρήσης drone, η Thales ανέπτυξε το EagleSHIELD, μια ολοκληρωμένη λύση που εντοπίζει, ταυτοποιεί, παρακολουθεί και εξουδετερώνει τα drone που πετούν στον πολιτικό εναέριο χώρο. Στόχος του EagleSHIELD είναι η προστασία επισφαλών τοποθεσιών όπως αεροδρόμια, γήπεδα, σημαντικές υποδομές και μεγάλες εκδηλώσεις σε αστικά κέντρα.

Εντοπισμός

Το ολογραφικό ραντάρ Gamekeeper – το μόνο radar της αγοράς που προσφέρει πλήρη τρισδιάστατη κάλυψη εύρους τομέα πάνω από 90 μοίρες στην επιτήρηση εναέριου χώρου – ταυτοποιεί και παρακολουθεί όλους τους τύπους ιπτάμενων οχημάτων που πραγματοποιούν πτήσεις σε χαμηλό ύψος και μεσαία ταχύτητα σε ακτίνα 7 χλμ.

Συμπληρώνοντας τη λειτουργία του ραντάρ, οι υπέρυθροι αισθητήρες και οι αισθητήρες ραδιοσυχνοτήτων συμβάλλουν στην ταυτοποίηση και την διαβάθμιση της απειλής, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές σύντηξης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προσδιορίσουν τον ακριβή τύπο του εμπλεκόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Το EagleSHIELD προσφέρει στους χρήστες μια ξεκάθαρη, απλοποιημένη εικόνα της εκάστοτε συνθήκης, επιτρέποντάς τους να προστατεύουν τον εναέριο χώρο σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρέχει στις υπηρεσίες ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του εναέριου χώρου.

Αντιμετώπιση

Οι δυνατότητες επιτήρησης που προσφέρονται από το EagleSHIELD συμπληρώνονται από πολλά διαφορετικά μέτρα καταπολέμησης drone που διαθέτει το σύστημα για να απαντήσει στην κάθε απειλή. Ο τρόπος αντιμετώπισης διαφέρει ανάλογα με το εκάστοτε επιχειρησιακό πλαίσιο. Αν επιβεβαιωθεί η απειλή ενός κακόβουλου drone, η Thales μπορεί να ενσωματώσει στο σύστημα διάφορες τεχνικές λύσεις για την εξουδετέρωση του, όπως το ηλεκτρομαγνητικό μπλοκάρισμα σήματος, η παρεμπόδιση από ένα σμήνος drone και όπλα directed energy.

Την τελευταία επταετία, η Thales επενδύει σημαντικά σε τέσσερις κομβικούς τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας: την τεχνητή νοημοσύνη, τα Big Data, τη συνδεσιμότητα και την κυβερνοασφάλεια. Αξιοποιώντας σήμερα τις επενδύσεις αυτές, η εταιρεία προσφέρει στους πολίτες τα οφέλη των εμπορικών drone, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τις απειλές που συνδέονται με την κακόβουλη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πολιτικό εναέριο χώρο.

«Το σύστημα EagleSHIELD από την Thales βοηθάει τους χρήστες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις εισβολές των κακόβουλων drones σε σύνθετα περιβάλλοντα γύρω από σημαντικές υποδομές και επισφαλείς τοποθεσίες, ώστε να μπορούν να εκτιμήσουν την κατάσταση και να λάβουν τις βέλτιστες αποφάσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.» δήλωσε ο Thomas Got, Αντιπρόεδρος Ενσωματωμένης Προστασίας Εναέριου Χώρου της Thales.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις