Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MiddleGame Ventures: Νέο fund 150 εκατ. ευρώ για fintech startups

Η MiddleGame Ventures, fintech VC με έδρα το Λουξεμβούργο, ανακοίνωσε ένα νέο fund 150 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε startups αρχικού σταδίου από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Το Venture Fund I, όπως ονομάζεται το νέο επενδυτικό ταμείο θα πάει σε B2B και B2B2C εταιρείες που κάνουν το λεγόμενο “disrupt” στον χώρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, το VC αναζητά startups που ασχολούνται με τομείς όπως το RegTech, οι ψηφιακές ταυτότητες και το “FinData”.

Ενδεικτικές της “κατεύθυνσης” του fund είναι οι τρεις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει ήδη: η Nivaura, μια ψηφιακή πλατφόρμα κεφαλαιαγορών, η Railsbank, μια πλατφόρμα ανοικτής τραπεζικής και η Gardenia Technologies, μια startup που ασχολείται με big data analytics.

Σημειώνεται ότι το VC δημιουργήθηκε από τους Pascal Bouvier, Michael Meyer και Patrick Pinschmidt οι οποίοι έχουν επενδύσει συνολικά 300 εκατ. ευρώ σε fintech εγχειρήματα. Σε αυτό το πρώτο τους fund, συμμετείχε τόσο το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων όσο και το Luxembourg Future Fund. Το ταμείο παραμένει ανοιχτό για επενδύσεις μέχρι το 2020.

Με πληροφορίες από το Tech.eu

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις