Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Καμπάνια δενδροφύτευσης συγκέντρωσε 20 εκατ. δολάρια με την υποστήριξη του Elon Musk

Τον Οκτώβριο, ο YouTuber Jimmy Donaldson, γνωστός ως “MrBeast” ξεκίνησε την καμπάνια Team Trees, με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να φυτέψει 20 εκατομμύρια δέντρα!

Μέσα σε μερικές μέρες, η καμπάνια είχε κιόλας μια δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων, από τον Elon Musk, CEO της Tesla, ενώ ακολούθησε δωρεά εξίσου υψηλή από τον Tobi Lütke, CEO της Shopify.

Τώρα, λιγότερο από δύο μήνες μετά, η καμπάνια κατάφερε να ξεπεράσει στον στόχο των 20 εκατ. δολαρίων! Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα της, η δενδροφύτευση θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022.

Λόγω του τεράστιου αριθμού δέντρων που θα φυτευτούν, θα επιλεγούν διαφορετικά δάση γι’ αυτόν τον σκοπό, σε δημόσια και ιδιωτική γη, σε μέρη που το έχουν πραγματικά ανάγκη, αναφέρεται επίσης στην ιστοσελίδα. Στόχος είναι “να φυτευτούν δέντρα σε κάθε ήπειρο εκτός της Ανταρκτικής!”.

Φυσικά, το γεγονός ότι μαζεύτηκε το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων δεν  σημαίνει ότι οι δωρεές σταματούν. “Γνωρίζουμε ότι 20 εκατομμύρια δέντρα δεν πρόκειται να αντιστρέψουν την κλιματική αλλαγή” δήλωσε σχετικά ο Mark Rober, YouTuber με 8,7 εκατ. συνδρομητές, ο οποίος συμμετείχε στην καμπάνια.

“Στόχος ήταν να κλείσουμε τη δεκαετία με ένα πολύ δυνατό μήνυμα. Είναι ένας εποικοδομητικός τρόπος να δείξουμε στους πολιτικούς ότι είναι η ώρα να κάνουν επιτέλους κάτι για την κλιματική αλλαγή” κατέληξε.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις