Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Monzo βάζει τέλος στις χρεώσεις ανάληψης και στην Ελλάδα

Η Βρετανική Neoobank Monzo με ανακοίνωση της έβαλε τέλος στις χρεώσεις μέσω ΑΤΜ στις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) – ο οποίος περιλαμβάνει την ΕΕ και μερικές άλλες χώρες, μετά από αλλαγή των κανονισμών της ΕΕ σχετικά με τις διασυνοριακές πληρωμές.

Οι ελεύθερες αναλήψεις μετρητών χωρίς όρια θα είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό όφελος στην εγχώρια αγορά της Monzo, το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη κρίση πρόσβασης σε μετρητά. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι το Αύγουστο του 2019 στην Βρετανία είχαν κλείσει 3.303 υποκαταστήματα τραπεζών, κάτι που ισοδυναμεί με το 34% του συνολικού δικτύου καταστημάτων στη χώρα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ταυτόχρονα “εξαφανίστηκαν” περίπου 3.000 ΑΤΜ από τη χώρα μόνο τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ άλλα 1.250 ΑΤΜ πραγματοποιούν αναλήψεις μόνο με χρέωση από τον Μάρτιο. Αν και η αλλαγή πολιτικής της Monzo δεν βοηθά στο δίκτυο φυσικών σημείων στη χώρα, τουλάχιστον βοηθάει στην απάλειψη εμποδίων για την πρόσβαση σε μετρητά.

Παρά το γεγονός ότι κάποιες τράπεζες μπορεί να εξακολουθούν να χρεώνουν τις αναλήψεις, η ανακοίνωση της Monzo επισημαίνει πως αυτά τα χρήματα δεν έχουν να κάνουν με την ίδια, αλλά είναι πολιτική της εκάστοτε τράπεζας, όμως είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τους πελάτες που θα θελήσουν να σηκώσουν χρήματα από ATM.

Πηγή: Emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις