Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Toyota δημιουργεί μια “πόλη του μέλλοντος” στην Ιαπωνία!

Μια μικρή “πόλη του μέλλοντος” στους πρόποδες του όρου Φούτζι στην Ιαπωνία σχεδιάζει να δημιουργήσει η Toyota, όπως ανακοίνωσε στην έκθεση CES, που ξεκίνησε σήμερα στο Λας Βέγκας.

Δεν μιλάμε για μία απλή ιδέα ή σκέψη. Η Toyota ανακοίνωσε ότι η πρώτη φάση κατασκευής της πόλης είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2021. Η Woven City, όπως θα ονομάζεται, θα είναι ουσιαστικά ένα πλήρως διασυνδεδεμένο οικοσύστημα, στο οποίο θα κατοικούν μόνιμα υπάλληλοι της εταιρείας, ερευνητές και άλλοι κάτοικοι.

Η πόλη θα χτιστεί σε μια έκταση 710 στρεμμάτων που σήμερα βρίσκεται ένα εργοστάσιο που πρόκειται να κλείσει και θα διαθέτει την τελευταία “λέξη” της τεχνολογίας. Θα είναι ένα μέρος, πλήρως ελεγχόμενο, στο οποίο ερευνητές, μηχανικοί και επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελεύθερα τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ρομποτικής, διασυνδεδεμένων σπιτιών, κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα, τα σπίτια των κατοίκων θα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες που θα τους βοηθούν στην καθημερινή ζωή τους και αισθητήρες που θα παρακολουθούν την υγεία τους και θα φροντίζουν για τις βασικές τους ανάγκες. Παράλληλα, στους δρόμους θα κυκλοφορούν μόνο πλήρως αυτόνομα οχήματα, μηδενικών εκπομπών.

Οι υποδομές θα ελέγχονται από ένα ψηφιακό λειτουργικό σύστημα, ενώ άνθρωποι, κτίρια και αυτοκίνητα θα επικοινωνούν συνεχώς μεταξύ τους μέσω διαδικτυακής ανταλλαγής δεδομένων και μιας πληθώρας αισθητήρων, που θα παντρεύουν το φυσικό και το ψηφιακό περιβάλλον.

Ο σχεδιασμός της πόλης έχει ανατεθεί στον Δανό αρχιτέκτονα Bjarke Ingels, η εταιρεία του οποίου σχεδίασε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 2 στη Νέα Υόρκη, τα γραφεία της Google στη Σίλικον Βάλεϊ και στο Λονδίνο, το Lego House στη Δανία και άλλα έργα υψηλού προφίλ.

Η Toyota δήλωσε ότι άλλες εταιρείες και πανεπιστήμια είναι ευπρόσδεκτα να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, ώστε να δοκιμάσουν στη νέα πόλη τις δικές τους τεχνολογίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις