Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 120 δις τα έσοδα των games το 2019 – Στην κορυφή το Fortnite!

Κατά 3% αναπτύχθηκε η βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών το 2019, με τα έσοδά της να αγγίζουν τα 120,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της SuperData. Από αυτά, τα 1,8 δισ. δολάρια “ήρθαν” μόνο από το Fortnite!

Σύμφωνα με την SuperData, η οποία ανήκει στη Nielsen, η βιομηχανία “μπαίνει” σε μια φάση πιο αργής ανάπτυξης. Το 2020 αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 4% και τα έσοδά της να φτάσουν τα 124,8 δισ. δολάρια. Τα δεδομένα αυτά, αφορούν παιχνίδια για κινητά, PC και κονσόλες καθώς και έσοδα από AR, VR και esports.

Η χρονιά σε αριθμούς

Τα έσοδα ύψους 120,1 δις του 2019 μοιράζονται ως εξής: 64,4 δις από τα mobile games, 29,6% για PC games και 15,4 δις για τις κονσόλες. Από τα υπόλοιπα, 6,5 δις προήλθαν από βίντεο σχετικά με παιχνίδια και 6,3 δις από παιχνίδια AR, VR.

Το 2019 κυριάρχησαν τα free-to-play παιχνίδια, που αντιστοιχούν στο 80% των χρημάτων που δαπανήθηκαν όλο το έτος σε ψηφιακά παιχνίδια. Στο φαινόμενο αυτό συνέβαλαν οι υψηλές επιδόσεις των κινητών, τα οποία έφεραν το 74% των εσόδων από δωρεάν παιχνίδια.

Ορισμένα παιχνίδια όπως τα Candy Crush Saga και Honor of Kings ήταν επίσης παράγοντες που ανέβασαν το ποσοστό αυτό. Στην κορυφή όμως, από πλευράς εσόδων, βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Fortnite, το οποίο κατάφερε να “βγάλει” 1,8 δις το 2019. Βέβαια, πέρυσι τα έσοδα του παιχνιδιού ανήλθαν στα 2,4 δις.

Σύμφωνα με την SuperData, η διαρκής δημοτικότητα του Fortnite οφείλεται εν μέρει στις προωθητικές ενέργειες που γίνονται σε δημοφιλείς παραγωγές της ποπ κουλτούρας όπως τα Avengers, Stranger Things και Star Wars.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις