Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο συνιδρυτής του Twitter επενδύει στη βρετανική EdTech Scoodle

Η Scoodle, μια βρετανική startup που θέλει, όπως λέει, να κάνει τους δασκάλους influencers, εξασφάλισε pre-seed χρηματοδότηση, ύψους 760 χιλιάδων δολαρίων. Στον γύρο, μεταξύ των Tiny VC, IFG Ventures και κάποιων αγγέλων επενδυτών, συμμετείχε και ο συνιδρυτής του Twitter, Biz Stone.

H πλατφόρμα της Scoodle, η οποία ιδρύθηκε το 2018, λειτουργεί ως εξής: μαθητές δημοσιεύουν ερωτήσεις σχετικά με τα μαθήματά τους και στη συνέχεια δάσκαλοι καλούνται να τους απαντήσουν. Μέσα από τις απαντήσεις τους, οι δάσκαλοι ενισχύουν τη “δημοτικότητά” τους κι έτσι μπορούν να κερδίσουν περισσότερη δουλειά.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ και να μοιράζονται από εκεί περαιτέρω γνώσεις ή πηγές προκειμένου να “διαφημιστούν” ακόμα περισσότερο. Μέσω του προφίλ μπορούν επίσης – το βασικότερο- να “κλείσουν” μαθήματα.

Ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας, Ismail Jeilani, που μέχρι πρόσφατα δούλευε στην Google, έχει δηλώσει ότι η ιδέα προήλθε από τη δική του εμπειρία, όταν έκανε μαθήματα ο ίδιος προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για το πανεπιστήμιο.

Αυτή τη στιγμή, η Scoodle ισχυρίζεται ότι “φιλοξενεί” εκατοντάδες εκπαιδευτικούς από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις