Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Η Νεολαία που Καινοτομεί»: Οι πρώτες εκδηλώσεις του 2020

Ξεκινά σήμερα ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Η Νεολαία που Καινοτομεί», για το 2020. 

Η αυλαία των εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου ανοίγει με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Food Coop», σήμερα, 22 Ιανουαρίου, στις 19.00, παρουσία του σκηνοθέτη του Tom Boothe.

Η ταινία αυτή που κυκλοφόρησε το 2016, συγκέντρωσε πάνω 33.000 θεατές στη Γαλλία και συνεχίζει σήμερα να προβάλλεται σε πολλές πόλεις όπως, το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, η Μπολόνια, η Μαδρίτη, ακόμα και η Στοκχόλμη.

Στις 23 Ιανουαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο θα τιμήσει τις ελληνικές και γαλλικές πρωτοβουλίες
που έχουν αναλάβει το στοίχημα να δημιουργούν ένα πιο βιώσιμο και πιο συνεργατικό σύστημα, όπου το κέρδος δεν αποτελεί αυτοσκοπό.

Προερχόμενοι από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους , αυτοί οι επιχειρηματίες και ακτιβιστές που στράφηκαν προς το μέλλον και προς τους άλλους, θα διηγηθούν την ιστορία πίσω από τη δημιουργία των συνεργατικών παντοπωλείων και σουπερμάρκετ, τις ενέργειές τους για την ανατίμηση των χρησιμοποιημένων υφασμάτων, την κυκλική οικονομία, τα προγράμματα υποστήριξής τους για την ένταξη ευάλωτων ατόμων ή τα μαθήματα κατάρτισης που αφορούν αποκλειστικά στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Στο περιθώριο των παρουσιάσεων, θα οργανωθεί μια μικρή έκθεση προϊόντων που θα επιτρέψει στο κοινό να ανακαλύψει από κοντά τις καινοτομίες και να δώσει το προβάδισμα στις συμμετέχουσες νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) και ΜΚΟ.

Την βραδιά θα διευθύνει ο Θανάσης Βράτιμος, διευθυντής εμπορικής ανάπτυξης στο GIVMED. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

19:00 – 19:30: Έναρξη της βραδιάς
– Mohamed Rochdi, Ακόλουθος Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.
– Θανάσης Βράτιμος, εμπορικός κατασκευαστής στο GIVMED

19:30 – 21:00: Παρουσιάσεις “Καινοτόμες λύσεις για ένα πιο αλληλέγγυο μέλλον”
– “Υποστήριξη των προσφύγων και των ντόπιων στη Λέσβο μέσω της κοινωνικής ένταξης και
ενδυνάμωσης τους” : Joaquín O’Ryan, υπεύθυνος επικοινωνίας του κέντρου υποστήριξης
Mosaik, και Έφη Λατσούδη, συνιδρύτρια της πρωτοβουλίας Lesvos Solidarity.
– “Μια εναλλακτική λύση για τη μαζική διανομή, ένα παράδειγμα που ακολουθεί το μοντέλο
του Park Slope Food Coop” : Ο Tom Boothe, συνιδρυτής του La Louve και σκηνοθέτης του
ντοκιμαντέρ “Food Coop”.
– “Υποστήριξη καινοτόμων και χωρίς αποκλεισμούς πρότζεκτ για θετική αλλαγή”, Σταύρος
Μεσσήνης, ιδρυτικό μέλος του The Cube.
– “Συγκομιδή και ανακύκλωση χρησιμοποιημένων ενδυμάτων για τη μεταβολή των
αντιλήψεων στην κλωστοϋφαντουργία” : Gabriela Telekfalvi, επικεφαλής στρατηγικής
ανάπτυξης για την ΜΚΟ IASIS και μέλος της The Fabric Republic.
– “Εύρεση μιας διαφορετικής εξόδου από την κρίση με ένα συνεργατικό και δίκαιο
παντοπωλείο”, Ηλίας Ζιώγας, μέλος του συνεταιρισμού αλληλεγγύης SynAllois.
– “Εκπαίδευση μελλοντικών επαγγελματιών στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία”,
Ιφιγένεια Δουβίτσα, Δρ., Συνεργαζόμενη Καθηγήτρια του Μεταπτυχιακού στην Κοινωνική και
Αλληλέγγυα Οικονομία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, συνοδευμένη από φοιτητές του
μεταπτυχιακού κύκλου.

21.00 – 22.00: Λήξη των παρουσιάσεων, έκθεση προϊόντων και κοκτέιλ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις