Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εκτός Libra Association και η Vodafone!

Άλλη μια εταιρεία αποχωρεί από το Libra Association, την “ένωση” εταιρειών που δημιουργήθηκε με στόχο την υποστήριξη και τη διαχείριση του Libra, του κρυπτονομίσματος του Facebook που, σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις του Mark Zuckerberg, πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Ο λόγος για τη Vodafone, η οποία ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη συμμετοχή της και έγινε έτσι η όγδοη εταιρεία που “εγκαταλείπει” την κοινοπραξία. Την αρχή έκανε η PayPal, η οποία τον Οκτώβριο αποσύρθηκε επίσημα από το Libra Association, δηλώνοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να “υποστηρίζει τις προσδοκίες του Libra”, ενώ ακολούθησαν οι Mastercard, Visa, Stripe, eBay, Mercado Pago και Booking Holdings.

Μετά την “μαζική” αυτή αποχώρηση, το Facebook θέλησε να “κλειδώσει” τους υπόλοιπους υποστηρικτές του κρυπτονομίσματός του, που θεωρητικά τουλάχιστον θα επέβλεπαν την ανάπτυξή του και θα βοηθούσαν στη διαχείρισή του. Έτσι, τον Οκτώβριο πραγματοποίηση την πρώτη συνάντηση των μελών του Libra Association, στην οποία κατοχυρώθηκε και επίσημα η υποστήριξη 21 εταιρειών -συμπεριλαμβανομένης της Vodafone- με την υπογραφή την καταστατικού της Ένωσης.

Ούτε αυτό όμως δεν ήταν, εν τέλει, αρκετό για να “κρατήσει” τις εταιρείες. Τώρα, το Libra Association επιβεβαιώνει την αποχώρηση της Vodafone, λέγοντας: “Παρότι η σύσταση του Libra Association μπορεί να αλλάζει με τον καιρό, η διοίκηση και η τεχνολογία πίσω από το Libra, διασφαλίζει ότι το σύστημα πληρωμών Libra θα παραμείνει ανθεκτική. Η Ένωση συνεχίζει τις εργασίες για την επίτευξη μιας ασφαλούς, διαφανούς και φιλικής προς τους καταναλωτές εφαρμογής του συστήματος πληρωμών Libra.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις