Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uber: Πιο κοντά στο κέρδος από όλους τους ανταγωνιστές

Η Uber είναι πιο κοντά στην κερδοφορία από οποιονδήποτε ανταγωνιστή της, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Dara Khosrowshahi, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

“Είμαστε μακράν ο παγκόσμιος ηγέτης στις κοινόχρηστες μετακινήσεις. Είμαστε οργανωμένοι πιο αποδοτικά από οποιονδήποτε άλλο για να προχωρήσουμε σε κερδοφορία. Το περιβάλλον είναι ιδανικό για εμάς”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Khosrowshahi.

Η Uber είναι αποφασισμένη να καταφέρει να αποφέρει κέρδη και γι’ αυτό άλλωστε “εγκαταλείπει” αγορές στις οποίες δεν τα πηγαίνει τόσο καλά. Πριν από λίγες μέρες πούλησε την Ινδική Uber Eats στη Zomato, κρατώντας ένα μειοψηφικό μερίδιο της επιχείρησης. Το 2016 η Uber είχε πουλήσει τις κινεζικές δραστηριότητές της στην Didi Chung, ενώ το 2018 “έφυγε” και από τη Νοτιοανατολική Ασία μετά από μια συμφωνία με την Grab.

Η επίτευξη κέρδους είναι ζωτικής σημασίας για την εταιρεία, ειδικά μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο, η οποία δεν πήγε όσο καλά περίμενε και δημιούργησε αμφιβολίες για το μέλλον της. Η αξία της Uber έχει μειωθεί περίπου 10% από όταν μπήκε στο χρηματιστήριο, όμως τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται. Από την αρχή του έτους, η αξία της έχει ανέβει κατά 26%.

Την ίδια αμφίβολη πορεία ακολουθεί και η ανταγωνίστριά της, Lyft, η οποία έχασε 40% της αξίας της με την είσοδό της στο χρηματιστήριο και τώρα αρχίζει να ανακάμπτει με μια άνοδο 12%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις