Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Περιφέρεια Αττικής διερευνά δράσεις για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

Συνάντηση με κλιμάκιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) είχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να διερευνηθούν κοινές δράσης για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και την αξιοποίηση ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Πιο συγκεκριμένα, στο “τραπέζι” τέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και υλοποίησης ειδικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα «έγκαιρης προειδοποίησης» μέσω του οποίου υποστηρίζονται επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, στο πρόγραμμα ανάπτυξης σελίδων e-shop, στην επιμόρφωση εργαζομένων, στις συνεργασίες B2B, στα προγράμματα ενημέρωσης και συμβουλευτικής, κά.

Εν τέλει, αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο πλευρών και μια δεύτερη συνάντησή του σε δύο μήνες. Στη συνάντηση αυτή πρόκειται να αξιολογηθούν τα βήματα και οι κοινές δράσεις που θα αναπτυχθούν αναφορικά με την καταπολέμηση των παθογενειών και την αναπτυξιακή προοπτική των επιχειρήσεων.

Ο Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «H περιφέρεια, οι δήμοι της Αττικής και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, μπορούν να αναπτύξουν συνέργειες με στόχο τη δημιουργία ενός ο κεντρικού πυλώνα ανάπτυξης. Κοινό σημείο αναφοράς είναι η ενίσχυση και η στήριξη του επιχειρείν για τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της Αττικής, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τον περιορισμό της εξόδου νέων ανθρώπων στο εξωτερικό».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα μέλη του ΕΕΑ, Νικόλαος Γρέντζελος, Νικόλαος Κογιουμτσής και Μηνάς Βαρτανιάν, ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΚΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ) Σπυρίδων Κοψιδάς, οι αντιπεριφερειάρχες, Γ. Δημόπουλος και Α. Λεωτσάκος, ο επιστημονικός συνεργάτης, Σ. Παπασπυρόπουλος και στελέχη της περιφέρειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις