Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bird: Νέα εξαγορά και πρόσθετη χρηματοδότηση 75 εκατ. δολαρίων

H γνωστή αμερικάνικη εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών, Bird προχώρησε στην εξαγορά της ευρωπαϊκής της “αντιπάλου”, Circ, προσθέτοντας 300 νέους υπαλλήλους στο δυναμικό της.

Στην ανακοίνωση της εξαγοράς, η εταιρεία αποκάλυψε επίσης την επέκταση του τέταρτου γύρου χρηματοδότησής της και την εξασφάλιση επιπλέον 75 εκατ. δολαρίων. Με τα επιπλέον αυτά κεφάλαια, ο γύρος ανεβαίνει στα 350 εκατ. δολάρια.

Ο ιδρυτής και CEO της Bird, Travis VanderZanden, δήλωσε στην ανακοίνωση: “Ίδρυσα την Bird σχεδόν τρία χρόνια πριν επειδή έπρεπε να αλλάξουμε το status quo και να υιοθετήσουμε μια διαφορετική στάση για την καταπολέμηση της κίνησης και της ρύπανσης, που επηρεάζουν τις πόλεις μας και θέτουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο…Για να προχωρήσουμε περαιτέρω την αποστολή μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκτούμε την Circ που είναι σαφώς o Ευρωπαίος ηγέτης της αγοράς”.

Η Circ έχει έδρα το Βερολίνο και δραστηριοποιείται σε 43 πόλεις και 14 χώρες στην Ευρώπη αλλά και στη Μέση Ανατολή. Ο ιδρυτής και CEO της, Lukasz Gadowski, δήλωσε σχετικά με την εξαγορά: “Με συνεργασίες  και κορυφαία τεχνολογία, έχουμε καθιερωθεί ως ο ηγέτης της μικροκινητικότητας στην Ευρώπη. Μαζί με την Bird, θα είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε σημαντικά την αποστολή μας σε όλη την Ευρώπη για να παρέχουμε ασφαλείς, βολικές και βιώσιμες διαδρομές”.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά της Circ δεν είναι η πρώτη που πραγματοποιεί η Bird. Τον Ιούνιο, η εταιρεία εξαγόρασε την Scoot, η οποία δραστηριοποιείται επίσης στον ίδιο χώρο, και μαζί της μια “θέση” στο San Fransisco, αφού, μέχρι πρόσφατα, η Scoot ήταν η μία από τις δύο εταιρείες που είχαν άδεια λειτουργίας στη συγκεκριμένη πόλη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις