Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι εξήγγειλε για τις startups ο Γιώργος Σταθάκης

Ενίσχυση των πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης για τον αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ και την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων εξήγγειλε ο νέος υπουργός Οικονομικών, το οποίο ενσωματώνει το παλαιό Ανάπτυξης.

Στους πυλώνες που παρουσίασε για τις πολιτικές που θα συνεχίσει να ακολουθήσει το υπουργείο, ο Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε και στην νέα επιχειρηματικότητα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν οι:

– Ανάγκη για έναν νέο αναπτυξιακό νόμο που θα υποστηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση.

– Το ΕΣΠΑ ως εργαλείο κλειδί για την ενίσχυση των επενδύσεων, της απασχόλησης και των υποδομών. Έμφαση σε περιβαλλοντική στροφή της οικονομίας και μικρές και μεσαίες υποδομές.

– Απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων και απογραφειοκρατικοποίηση της διαδικασίας ώστε να γίνει πιο εύκολη η νεανική επιχειρηματικότητα και το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων.

– Επαφές επιχειρήσεων με δημόσια διοίκηση, στα πρότυπα του ΚΕΠ για τους πολίτες.

– Ενίσχυση όλων των διαδικασιών για τις νεοφυείς και startup τεχνολογικές εταιρείες για να υπάρξει δυναμική γύρω από το χώρο αυτό. Οι startups βασικό σημείο της πολιτικής για την έρευνα και τις τεχνολογίες αιχμής.

– Ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ήδη και κυρίως αυτών που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στις εξαγωγές.

– Διεύρυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με προσανατολισμό στα μικρά και μεσαία έργα.

Διαβάστε επίσης: 1 δισ. ευρώ υπόσχεται να “ρίξει” o ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές startup

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις