Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CBC: Ξεκίνησε το 2015 με συζήτηση για το μέλλον της αεροπλοΐας και καλεσμένη την Airbus

Η Airbus Group ήταν η καλεσμένη του Capitals Business Circle στην πρώτη εκδήλωση του δικτύου για το 2015, η οποία διοργανώθηκε στην έδρα του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (DGAP) στο Βερολίνο με τη θεσμική υποστήριξη του IHK Berlin (το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βερολίνου), του DGAP και του Κλαμπ Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων (CWHR).

Στα εισαγωγικά του σχόλια ο Christian Wiesenhütter, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του IHK Berlin τόνισε την αυξανόμενη σημασία που λαμβάνει η πόλη ως κέντρο επιχειρηματικότητας, δικτύωσης και lobbying, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο CBC για τη συμβολή του προς αυτή την κατεύθυνση, φέρνοντας στο Βερολίνο υψηλόβαθμους ομιλητές για να συζητήσουν θέματα με διεθνές ενδιαφέρον.

Από την πλευρά το ο Andreas Toelle, Διευθυντής Κυβερνητικών Θεμάτων και Υποστήριξης Εξαγωγών στην Airbus, μοιράστηκε τις απόψεις του για το μέλλον και τις βασικές τάσεις στην αγορά της αεροπλοΐας στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Μίλησε για το παρόν και το μέλλον του κλάδου, τον ανταγωνισμό σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και έδωσε τις προβλέψεις της εταιρείας για τα επόμενα 20 χρόνια. Τέλος, πληροφόρησε τους παριστάμενους για τις καινοτομίες πάνω στις οποίες δουλεύει η Airbus.

Ακολούθησε διαδραστικός διάλογος, όπου ομιλητές και κοινό (συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της διπλωματίας) συζήτησαν για τις προκλήσεις στη βιομηχανία της αεροπορίας και τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν και να ωφελήσουν εταιρείες και επιβάτες.

Το CBC ανακοίνωσε επίσης νέες στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρηματικές κοινότητες στους τομείς της βιομηχανίας και της βιωσιμότητας για το 2015. Ανάμεσά τους ο σύνδεσμος Marwiko, που έχει μέλη 300 βιομηχανικές εταιρείες της Γερμανίας, και η Global Sustain, η οποία θα είναι ο συνεργάτης του CBC σε θέματα βιωσιμότητας.

Στην επόμενη εκδήλωση του CBC το θέμα θα είναι οι τάσεις στην αγορά του ICT και το μέλλον της ψηφιακής οικονομίας, με καλεσμένες εταιρείες και οργανισμούς όπως CEBIT, Base_Camp και Bitkom Research.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις