Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SAP: Επιτυχημένο το 2014, επίσημη πρώτη για το SAP S/4HANA

Η SAP ανακοίνωσε την επόμενη γενιά λογισμικού της, το SAP Business Suite 4 SAP HANA, ενώ παράλληλα παρουσίασε στοιχεία αναφορικά με την επιτυχημένη πορεία που διέγραψε η εταιρεία το 2014 στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, η SAP παρουσίασε στη Ελλάδα σημαντική διεύρυνση της πελατειακής βάσης για το 2014 και δυναμική ανάπτυξη της θέσης της στην Ελληνική αγορά, με 67 νέες εταιρίες που προστέθηκαν στο πελατολόγιο της μεταξύ των οποίων οι Eurobank, Intralot και Aegean Airlines. Επιπρόσθετα, η SAP ανακοίνωσε τη συνέχιση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, καθώς 2 κλάδοι (ο τραπεζικός και ο ενεργειακός) είχαν ιδιαίτερα σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσα στο 2014. Δεν ανακοίνωσαν ωστόσο βασικά οικονομικά μεγέθη για το 2014, σημειώνοντας ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την δημοσιοποίηση του ισολογισμού της εταιρείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η SAP παρουσίασε το SAP S/4HANA που αποτελεί την επόμενη γενιά του πλήρως ανασχεδιασμένου Business Suite, και έχει ως βασικό στόχο να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να “τρέχει” απλά.

Η νέα πλατφόρμα λογισμικού φιλοδοξεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά σε ένα διεθνές περιβάλλον με ολοένα αυξανόμενη πολυπλοκότητα, καθώς καλούνται να εισέλθουν σε νέες αγορές και να συνεργαστούν με τους πελάτες τους μέσω πολλαπλών καναλιών.

Με το SAP S/4HANA η SAP φιλοδοξεί να επανακαθορίσει το ERP, επεκτείνοντας την υπάρχουσα λειτουργικότητα, με στόχο να το κάνει αφενός απλούστερο, αφετέρου να αξιοποιήσει τη νέα τεχνολογία προς όφελος των πελατών της.

Βασικά χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας είναι:

– απλοποιημένο μοντέλο διαχείρισης και μοντελοποίησης των δεδομένων

on-the-fly ανάλυση της πληροφορίας στο υψηλότερο επίπεδο λεπτομέρειας απευθείας, χωρίς την ανάγκη πολύπλοκων δομών data warehouse

– πλήρως ανασχεδιασμένη εμπειρία χρήσης και πρόσβαση μέσω οποιασδήποτε συσκευής, desktop, tablet ή mobile χάρη στο νέο user interface “SAP Fiori”.

Επιπλέον, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη λειτουργία της πλατφόρμας S/4HANA είτε on-premise είτε on cloud.

Για τους υπάρχοντες πελάτες η SAP εγγυάται την ομαλή μετάβαση στο S/4HANA με προκαθορισμένο και πλήρως ελεγχόμενο τρόπο, ενώ οι παλαιότερες εκδόσεις θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται μέχρι το 2025.

Ζητούμενο η ταχύτερη ανταπόκριση από το Δημόσιο

Τα στελέχη της SAP Ελλάδας μίλησαν και για τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η εταιρεία με το ελληνικό Δημόσιο, αναφέροντας ότι κατανοούν πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει η συνεννόηση της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, και προσθέτοντας ότι θα περιμένουν την κατάληξη των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης και κατόπιν θα επιδιώξουν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις για την ανανέωση των συμφωνιών, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των ήδη εγκατεστημένων συστημάτων.

Τόνισαν επίσης ότι αυτό που περιμένουν σε πρώτη φάση είναι η ταχύτερη ανταπόκριση από το Δημόσιο, και σημείωσαν ότι έχον ήδη έτοιμο ένα πλάνο για τη βελτιστοποίηση κόστους και εργασιών στον Δημόσιο τομέα, το οποίο και θα παραδώσουν στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, μόλις συναντηθούν μαζί τους.

Ο COO South Europe, middle East & Africa, Μάνος Ραπτόπουλος, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη θετική εξέλιξη των μεγεθών της Εταιρείας για το 2014, τα οποία ήταν απόρροια της στρατηγικής μας για καινοτομία και ανάπτυξη. Το 2014 αποτελεί αναμφισβήτητα σημείο αναφοράς για εμάς. Συνεχίζουμε την ανοδική μας πορεία, επενδύουμε στην καινοτομία και στοχεύουμε στις καλύτερες ποιοτικές λύσεις σε διεθνές επίπεδο, όπως το SAP S/4HANA.”.

“Η επιλογή προϊόντων και λύσεων της SAP από ένα τόσο σημαντικό αριθμό νέων πελατών και η ανανέωση της εμπιστοσύνης από την εγκατεστημένη μας βάση, αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή. Η ελληνική αγορά έχει γίνει ιδιαίτερα απαιτητική όσον αφορά στην αξία των λύσεων και στην αποδοτικότητα των επενδύσεων και για αυτό το λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των πελατών μας, προτείνοντας λύσεις που αποφέρουν αποδεδειγμένα οφέλη”, ανέφερε ο Ανδρέας Ξηρόκωστας, διευθυντής πωλήσεων της SAP για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

“Τα τελευταία πέντε χρόνια η SAP έχει κάνει τολμηρές κινήσεις, όπως την εισαγωγή του SAP HANA -το προϊόν με την ταχύτερη ανάπτυξη στην ιστορία του επιχειρησιακού λογισμικού- τις λύσεις Cloud, συμπεριλαμβανομένων των Success Factors (HCM), Ariba (Procurement) και Concur (Travel and expense management). Η εξειδικευμένη κάθετη γνώση μας σε πληθώρα κλάδων, μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθούμε τους πελάτες μας να προσεγγίσουν τις ανάγκες τους με εντελώς καινούργιους τρόπους”, σημείωσε από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Κοκκίνη, διευθύντρια λειτουργιών για την SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

“Με την επόμενη γενιά επιχειρησιακού λογισμικού η SAP επαναπροσδιορίζει την έννοια της διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων για τον 21ο αιώνα. Το SAP S/4HANA σχεδιάστηκε για να ενώσει το λογισμικό και τους ανθρώπους, επιτρέποντας τους να χτίσουν και να τρέξουν επιχειρήσεις που λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο, δικτυωμένα και απλά” δήλωσε ο Bill McDermott, CEO της SAP.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις