Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πλαίσιο: Επιστροφή κεφαλαίου 0,5 ευρώ / μετοχή

Την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,5 ευρώ ανά μετοχή πρότεινε η διοίκηση της “ΠΛΑΙΣΙΟ Computers”, και έγινε αποδεκτό κατά τη σημερινή 17η τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας.

Κατά τη συνέλευση οι επικεφαλής της εταιρείας (που φέτος έκλεισε 16 χρόνια παρουσίας στο ΧΑ) έκαναν έναν απολογισμό της χρονιάς, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα θετικός παρά το γεγονός ότι αγορά στην οποία κινείται η εταιρεία εξακολουθεί να διανύει περίοδο σημαντικής κρίσης.

Ειδικότερα, κατά το 2014 η εταιρεία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της αναγνωρισιμότητας των δικών του brands (TurboX, Goomby, Q-Connect, @Work, Sentio), παράλληλα με τα επώνυμα brands που ήδη προωθεί. Σε ότι αφορά στα τελευταία, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Γεράρδος, δήλωσε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε συνεργασία με τη DELL και την HP, για την προώθηση των φορητών υπολογιστών τους μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με διοίκηση της εταιρείας, ήταν εντυπωσιακό, καθώς στα tablets τα TurboX tablets κατέκτησαν την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά το 2014, η είσοδος στο χώρο των τηλεοράσεων με τις TurboX TV συνοδεύτηκε από τριψήφια ανάπτυξη, ενώ ανάλογη ανάπτυξη γνώρισε και ο τομέας των TurboX κινητών τηλεφώνων. Επίσης, διπλασιασμό των πωλήσεων σημείωσαν και τα σχολικά είδη Goomby.

Επίσης, κατά το 2014 το ΠΛΑΙΣΙΟ “έτρεξε” μια έρευνα ικανοποίησης πελατών, από την οποία προέκυψε ότι το 52% των ερωτηθέντων είχαν αγοράσει κάποιο προϊόν από κατάστημα της αλυσίδας κατά τους τελευταίους 12 μήνες (έναντι 49% το 2013), ποσοστό που, σύμφωνα με την έρευνα, είναι πολύ υψηλότερο από αυτό του επόμενου ανταγωνιστή, ενώ το 86% των ερωτηθέντων γνώριζε ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ έχει δικά του είδη υπολογιστών και άλλων ειδών τεχνολογίας.

Μία ακόμα σημαντική κίνηση της εταιρείας μέσα στο 2014 ήταν η είσοδός της στην τηλεοπτική διαφήμιση, γεγονός που, όπως ειπώθηκε, συνέβαλλε σημαντικά στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας των δικών της brands, ιδιαίτερα των τηλεοράσεων και των σχολικών ειδών.

Στα θετικά συγκαταλέγεται επίσης και η διάκριση της εταιρείας ανάμεσα στους 40 καλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα, οι 2 βραβεύσεις από την ICAP (True Leader, και Retailer της χρονιάς), και το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν έχει προβεί (και δεν είναι στα πλάνα της να προβεί) ούτε σε απολύσεις προσωπικού, ούτε σε μειώσεις μισθών, ενώ ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι ο βασικός μισθός που δίνει η επιχείρηση είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο κατώτερο μισθό που ισχύει με βάση τη νομοθεσία.

Οι επικεφαλής της εταιρείας ανέφεραν ακόμα ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει να δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση του πελάτη, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους ενεργοποίησης του CRM συστήματος της SAP, που θα επιτρέψει στην εταιρεία την πλήρως προσωποποιημένη εξυπηρέτηση ανά πελάτη.

Τέλος, σε ότι αφορά στο 2015, οι επικεφαλής της ΠΛΑΙΣΙΟ απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε πρόβλεψη, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2015 είπαν ότι είναι λίγο “πιεσμένο” σε σχέση με το 2014, ωστόσο κινείται σε θετικό έδαφος, και παρέπεμψαν στα αποτελέσματα τριμήνου που θα δημοσιευτούν σύντομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις