4.000 επισκέπτες στο φετινό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε, για 5η συνεχή χρονιά, το τριήμερο πολυσυνέδριο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας 2015», το οποίο παρακολούθησαν 4.000 επισκέπτες (1.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι), στη πλειοψηφία τους νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών.

Το πολυσυνέδριο διοργανώθηκε από τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Ιορδάνη Λαδόπουλο.

Συνολικά 170 καταξιωμένοι εισηγητές (νέοι, αλλά και πεπειραμένοι επιχειρηματίες, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και ανώτατα στελέχη πολυεθνικών ομίλων, Ακαδημαϊκοί με έντονη ερευνητική δράση, κα) μίλησαν για τις τάσεις και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν 15 κλάδοι της οικονομίας κατά τη διάρκεια 34 εισηγήσεων, 8 workshop, 8 συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης και 20 συζητήσεων χωρίς ατζέντα, που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σε 8 αίθουσες στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

702336 PANORAMA 2015_B

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του 3μερου «Πανοράματος» έγιναν κατ’ αποκλειστικότητα οι αιτήσεις εγγραφής στον επιτυχημένο θεσμό Business Days, όπου σημειώθηκε ρεκόρ δηλώσεων συμμετοχής, καθώς καταγράφηκαν 1.270 αιτήσεις ενδιαφέροντος (300 περισσότερες σε σχέση με πέρυσι και διπλάσιες σε σχέση με το 2013). Στη διάρκεια των φετινών Business Days θα πραγματοποιηθούν 23 εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και μεγάλες βιομηχανίες κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Ο θεσμός των Business Days αναπτύχθηκε στην ΑΣΟΕΕ από τον καθηγητή κ. Λαδόπουλο στα 33 χρόνια παρουσίας του στη σχολή, με στόχο να προσφερθεί στους φοιτητές  η μοναδική εμπειρία να δουν στην πράξη όσα διδάσκονταν στις αίθουσες, να αντλήσουν πολύτιμες γνώσεις και να βιώσουν εμπειρίες από στελέχη της αγοράς. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση και εκτός ΑΣΟΕΕ τα τρία τελευταία χρόνια, η επιστημονική ομάδα του κου Λαδόπουλου διοργανώνει τα  Business Days 2015 με τη  συμβολή των ακόλουθων εταιρειών και φορέων: Accenture, AXA Ασφαλιστική, Costa Navarino, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, EY, Famar, Google, ΙΚΕΑ, Intralot, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Metlife, Mondelez, Novartis, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Oracle, OTE – Cosmote, Pharmathen, Πλαίσιο, ΣΦΕΕ, Upstream, Vivartia, Wind και Vodafone. Κάθε επίσκεψη θα έχει διάρκεια 4-8 ώρες κατά την οποία ανώτατα στελέχη των εταιρειών (πολύ συχνά και ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος) ενημερώνουν αναλυτικά τους συμμετέχοντες για τις δραστηριότητες της εταιρείας και του κάθε τμήματος ξεχωριστά, συζητείται ένα εξειδικευμένο θέμα που αφορά στην εκάστοτε εταιρεία, προσφέρεται η δυνατότητα γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με στελέχη της εταιρείας και, εφόσον υπάρχει χρόνος, πραγματοποιείται ξενάγηση στους χώρους της εκάστοτε εταιρείας. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των Business Days στο http://www.pan-orama.org/business-days.

Συνολικά 53 εταιρείες και φορείς συμμετείχαν και στήριξαν το Πανόραμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις