Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με τον υπ. Οικονομίας συναντήθηκαν οι Έλληνες venture capitalists

Με τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών & Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκε το ΔΣ της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων.

Στη συνάντηση αυτή η Ένωση παρουσίασε τις προτάσεις για την επιχειρηματική ανάπτυξη την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την έξοδο από την κρίση με τη συμβολή της venture capital/private equity επενδυτικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την πλευρά της Ένωσης τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:
– Άμεση ανάγκη δέσμευσης πόρων του ΕΣΠΑ (2014-2020) για την αγορά του Venture capital/Private Equity, καθώς τέτοιου είδους δράσεις/πρωτοβουλίες αναπτύσσονται σήμερα πανευρωπαϊκά καθώς η χρηματοδότηση αυτή παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών επιδοτήσεων όπως ενδεικτικά αναφέρουμε τη σημαντική μόχλευση δημοσίων και ιδιωτικών κεφαλαίων, την αξιολόγηση επενδυτικών προτάσεων με όρους αγοράς, τη δυνατότητα επιστροφής και επανεπένδυσης των κεφαλαίων, άμεση απορρόφηση πόρων.
– Δυνατότητα αξιοποίησης της πρότασης του YOΖMA Group, και την προσπάθεια υλοποίησής της.
– Ρόλος του ETEAN – ΤΑΝΕΟ ως Fund of Funds στη δημιουργία αγοράς venture capital η ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του ώστε, μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει να αποτελέσει εργαλείο για την ταχύτατη υλοποίηση πρωτοβουλιών ΕΣΠΑ στο Venture Capital σύμφωνα και με τη μελέτη του YOZMA Group.
– Ανάπτυξη πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τον Υπουργείο Οικονομικών ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να υπάρξει η δυνατότητα μεγαλύτερης ακόμη συμμετοχής των τραπεζών σε venture capital funds.

Επιπλέον τέθηκαν θέματα για τη βελτίωση των όρων λειτουργίας του Venture Capital/ Private Equity στην Ελλάδα:
Παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων σε ιδιώτες επενδυτές ή επιχειρήσεις οι οποίοι θα επενδύουν μέρος των κερδών ή των διαθεσίμων τους σε venture capital funds.
Θεσμοθέτηση του πλαισίου λειτουργίας δικτύου business angels με θέσπιση ελάχιστων προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν ως προς τα κεφάλαια και την εμπειρία που διαθέτουν και δημιουργία μητρώου αντίστοιχων επενδύσεων επενδύσεων ώστε να παρακολουθείται η πορεία της επένδυσης και η επιλεξιμότητα κινήτρων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις