Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επενδυτικό fund 300 εκατ. λίρες για spinouts του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Ένα νέο επενδυτικό-χρηματοδοτικό fund που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 300 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών και το οποίο θα υποστηρίζει ενεργά startups υψηλής τεχνολογίας που θα εκκινούν από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δημιουργήθηκε από την Oxford Sciences Innovation (OSI) σε συνεργασία με το ίδιο το Πανεπιστήμιο και τον εμπορικό του “βραχίωνα”, Isis Innovation.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να συνεργαστούν από κοινού έτσι ώστε να παρέχουν επενδυτικό κεφάλαιο και συμβουλευτικές υπηρεσίες στις startups που θα προκύψουν από τα ερευνητικά εργαστήρια του ίδιου του Πανεπιστημίου. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως τα επιστημονικά τμήματα (λ.χ. μαθηματικά, φυσική, ιατρική) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαθέτουν ετήσιο ερευνητικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 400 εκατ. λίρες.

Στο εγχείρημα της OSI λαμβάνουν μέρος μια σειρά από εταιρείες που δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για να επενδύσουν σε πολλά υποσχόμενη τεχνολογία και τεχνολογική έρευνα στα αρχικά της στάδια, όπως λ.χ. οι Invesco Asset Management Limited, IP Group, Lansdowne Partners, Oxford University Endowment Fund, Wellcome Trust και Woodford Investment Management.

Σημειώνεται, πως από το 2000 και έπειτα, η Isis έχει υποστηρίξει και εισάγει στην αγορά περισσότερες από 100 spinout εταιρείες που στηρίζονται σε τεχνολογία η οποία έχει αναπτυχθεί εκ μέρους ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις