Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

VentureGarden: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 20ο κύκλο του επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών

Το πρόγραμμα που διανύει τον 10ο χρόνο του, υλοποιείται στην Αθήνα από το AHEAD - Alba Hub for Entrepreneurship and Development, του Alba Graduate Business School, The American College of Greece

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του 20ου κύκλου του προγράμματος VentureGarden στην Αθήνα, το οποίο διανύει τον 10ο χρόνο του. Το VentureGarden Αθήνα είναι ένας επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών αρχικού σταδίου (idea accelerator). Παρέχεται δωρεάν από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και υλοποιείται από το AHEAD – Alba Hub for Entrepreneurship and Development, το κέντρο επιχειρηματικότητας του Alba. Το Alba υλοποιεί το VentureGarden στη Νότια Ελλάδα. Παράλληλα με την Αθήνα, διοργανώνει το VentureGarden Ηράκλειο για την ενδυνάμωση επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και συμπληρωματικές δράσεις σε άλλες περιοχές.

Ο επιταχυντής ιδεών απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα εταιρεία τους.

Το VentureGarden δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα, καθώς τόσο η ιδέα όσο και το επιχειρηματικό περιβάλλον μεταλλάσσονται συνεχώς. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να μάθουν να αξιοποιούν εργαλεία τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος που θέλουν άμεσα να υλοποιήσουν την ιδέα τους μπορούν με βάση την προετοιμασία που έχουν κάνει στο VentureGarden να ενταχθούν σε θερμοκοιτίδες, να αναζητήσουν χρηματοδότηση ή να αναζητήσουν υποστήριξη από άλλους φορείς του οικοσυστήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη έρευνα μεταξύ αποφοίτων του προγράμματος στην Αθήνα και το Ηράκλειο καταγράφηκαν 403 νέες θέσεις εργασίας και χρηματοδότηση ύψους 5.500.000 ευρώ περίπου από το 2014. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος δηλώνουν σε ποσοστό 95% ότι θα σύστηναν το πρόγραμμα σε φίλους και γνωστούς.

Οι ενδιαφερόμενοι για τον νέο κύκλο του VentureGarden Αθήνα καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023, όπου και θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Η δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται από τους υποστηρικτές του. Ιδρυτικός εθνικός δωρητής είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative).

Το VentureGarden ξεκινά με μια εντατική εκπαίδευση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών διάρκειας 5 εβδομάδων. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων που θα συνεχίσουν με mentoring διάρκειας 3 μηνών. Το πρόγραμμα υλοποιείται στα Ελληνικά. Θα πραγματοποιηθεί  με φυσική παρουσία στους χώρους του Alba Graduate Business School.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, για το VentureGarden Aθήνα έχουν υποβληθεί 1.837 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 481 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος σε Αθήνα. Κατά τη διάρκεια των 19 συνολικά κύκλων που έχουν υλοποιηθεί στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 558 ώρες μαθημάτων. 181 εισηγητές και μέντορες έχουν προσφέρει υποστήριξη στους συμμετέχοντες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά αποτελέσματα. Μέχρι και σήμερα, έχουν προσφερθεί 2.213 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης στους συμμετέχοντες του VentureGarden. To 55% των συμμετεχουσών είναι γυναίκες, με τη μέση ηλικία να διαμορφώνεται στα 34 χρόνια.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 10 Σεπτεμβρίου 2023. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση επισκεφτείτε το https://bit.ly/3QCnlqs.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις