Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BlueTech Competition: Η Πρωτοβουλία Κυμοθόη εγκαινιάζει τον μοναδικό accelerator που αναδεικνύει τη θαλάσσια καινοτομία

Ο νέος επιταχυντής θα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε 150 Startups από μεσογειακές και ευρωπαϊκές χώρες μέσα στην επόμενη δεκαετία

Ο ελληνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Πρωτοβουλία Κυμοθόη (Cymothoe Initiative) παρουσιάζει τον διεθνή διαγωνισμό BlueTech Competition, έναν επιταχυντή καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων αφιερωμένο στην εξέλιξη της τεχνολογίας στη Μπλε Οικονομία. Ο νέος accelerator θα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε 150 νεοφυείς επιχειρήσεις από μεσογειακές και ευρωπαϊκές χώρες μέσα στην επόμενη δεκαετία και η είσοδος στη διαδικασία επιτάχυνσης θα γίνεται μέσω του διαγωνισμού, ο οποίος θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Ο διαγωνισμός BlueTech Competition σχεδιάστηκε και διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Κυμοθόη, με την υποστήριξη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα στοχεύει να διευκολύνει την ανάπτυξη της μπλε επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, φιλοδοξώντας να κάνει την Ελλάδα παγκόσμιας κλάσης κόμβο για την καινοτομία στη Θάλασσα.

Κύρια σημεία του προγράμματος

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: αιτήσεις  για συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024.

Κλάδοι ενδιαφέροντος: όλοι οι κλάδοι που σχετίζονται με τη Θάλασσα, π.χ. Ναυτιλία/Λιμάνια, Θαλάσσιες μεταφορές, Ναυπήγηση, Αλιεία, Ιχθυοκαλλιέργεια, Παράκτιος τουρισμός, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Θαλάσσια ζωή κλπ.

Δομή του προγράμματος: υβριδικό, με διαδικτυακές συναντήσεις και δια ζώσης demo days και τελικούς στη Θεσσαλονίκη.

Κατηγορίες: Γενική κατηγορία, Λιμενικές λειτουργίες, Ρομποτική ασφάλειας, Εξερεύνηση βυθού.

Κριτήρια επιλεξιμότητας: Στην ομάδα να υπάρχουν από 2 έως 5 ιδρυτές. Να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους. Να μην έχουν αντλήσει μέχρι στιγμής χρηματοδότηση μεγαλύτερη των 500.000 ευρώ.

Μοναδικά χαρακτηριστικά

Δωρεάν συμμετοχή: οι Startups που συμμετέχουν στον BlueTech Competition δεν προσφέρουν χρήματα ή ποσοστό της εταιρείας στο πρόγραμμα.

Ολοκληρωμένη υποστήριξη: η διαδικασία του διαγωνισμού διαρκεί τέσσερις μήνες, προσφέροντας στοχευμένα μαθήματα, διάδοση τεχνογνωσίας, mentoring, τεχνικές pitching, διεθνή δικτύωση και ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Διεθνείς επιρροές: Ο διαγωνισμός BlueTech Competition αντλεί έμπνευση από έγκριτα διεθνή προγράμματα επιτάχυνσης, συνδυάζοντας γνώσεις, βέλτιστες πρακτικές του κλάδου, καθοδήγηση για την αγορά και στοχευμένη δικτύωση.

 

Σχετικά με την Πρωτοβουλία Κυμοθόη

Εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία, τον συμβολισμό της Νηρηίδας Κυμοθόης και την πλούσια ναυτική ιστορία της Ελλάδας, η Cymothoe Initiative δεσμεύεται να ταράξει τα νερά και να προωθήσει ένα κύμα ανανέωσης στη Θάλασσα. Ο οργανισμός πραγματοποιεί εκδηλώσεις, φόρουμ και δράσεις που σχετίζονται με τη Μπλε Οικονομία, εστιάζοντας στη δικτύωση, την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ θεσμικών φορέων, αγοράς και έρευνας. Μάθετε περισσότερα στο cymothoe.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις