Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μέχρι τις 5/3 η προθεσμία για το PowerUp! Challenge του EIT InnoEnergy

Τα κύρια θεματικά πεδία είναι η ενέργεια, η κινητικότητα, το cleantech, οι έξυπνες πόλεις

Πλησιάζει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο EIT InnoEnergy PowerUp! Challenge.

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να οριστικοποιήσουν και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 5 Μαρτίου 2020 διαδικτυακά στη διεύθυνση https://powerup.innoenergy.com για να ενταχθούν στο μοναδικό δίκτυο της InnoEnergy.

Σε περίπτωση που επιλεγούν, η ομάδα της InnoEnergy βοηθά τις επιχειρήσεις (νεοφυείς επιχειρήσεις, scale-ups και ΜμΕ) να αποκομίσουν έσοδα από τις ιδέες τους και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στις διεθνείς αγορές.

Τα κύρια θεματικά πεδία είναι η ενέργεια, η κινητικότητα, το cleantech, οι έξυπνες πόλεις, αλλά η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλες τις καινοτόμες ιδέες. Οι εταιρείες που έχουν επιλεγεί έχουν την ευκαιρία να λάβουν σημαντική χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ μέσω επενδυτών.

Οι νικητές του EIT InnoEnergy PowerUp! Challenge 2019

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η Pleione Energy και η Recytrust έχουν λάβει υποστήριξη από την InnoEnergy. Η Pleione Energy κατέκτησε τη 2η θέση στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2016, λαμβάνοντας χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000€, ενώ η InnoEnergy επένδυσε στη Recytrust μέσω του επιχειρηματικού επιταχυντή της InnoEnergy Highway.

Τα τελευταία πέντε χρόνια του προγράμματος, η InnoEnergy υποστήριξε περίπου 200 επιχειρήσεις, από τις οποίες 121 ήδη έχουν θέσει προς πώληση τις λύσεις τους, βοηθώντας τες να συγκεντρώσουν 117 εκατ. ευρώ από εξωτερική χρηματοδότηση. Αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν καταθέσει 42 πατέντες και ο μέσος χρόνος εισόδου τους στην αγορά είναι μόλις 16 μήνες.

Οι αιτούντες που βρίσκονται στο στάδιο νεοφυούς επιχείρησης θα μπουν αυτομάτως στον διαγωνισμό για τον τίτλο Start-up of the Year. Οι νικητές των Εθνικών Τελικών θα διαγωνιστούν στον Μεγάλο Τελικό – το μεγαλύτερο οικονομικό event σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Οι καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις θα λάβουν οικονομικά βραβεία (1ο βραβείο 50.000 ευρώ, 2ο βραβείο 10.000 ευρώ, 3ο βραβείο 5.000 ευρώ) και όλοι οι finalists θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στους μεγαλύτερους εκπροσώπους της βιομηχανίας και VCs.

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο PowerUp! Challenge μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας εδώ: https://powerup.innoenergy.com 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις