Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon “μοιράζει” μετοχές στους υπαλλήλους της Zoox, για να μην φύγουν

Η Amazon σχεδιάσει να δημιουργήσει πακέτα μετοχών συνολικής αξίας τουλάχιστον 100 εκατ. δολαρίων για τους υπαλλήλους της Zoox, της startup που εξαγόρασε πρόσφατα, προκειμένου να τους κρατήσει, και να τους δώσει ένα κίνητρο να συνεχίσουν να δουλεύουν για αυτήν.

Η Amazon, η οποία επεκτείνεται επιθετικά στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, ανακοίνωσε στις 26 Ιουνίου ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε με το φιλόδοξο όραμα να σχεδιάσει ένα πλήρως αυτόνομο όχημα από το μηδέν. Ο κολοσσός του Jeff Bezos πλήρωσε μάλιστα 1,3 δισ. δολάρια για αυτήν την εξαγορά. η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αυτό που δεν ξέραμε έως τώρα είναι ότι πριν καν ακόμα γίνει η συμφωνία, είχαν γίνει προσπάθειες από άλλες εταιρείες να αρπάξουν τη Zoox και τα ταλέντα της. Η Startup είχε υπογράψει συμφωνία διαπραγμάτευσης με την Amazon, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε, σύμφωνα με το CNBC, ανταγωνιστές από το να της κάνουν νέες προσφορές εξαγοράς.

Η Cruise, συγκεκριμένα, η εταιρεία αυτόνομης οδήγησης που υποστηρίζεται από την General Motors, Honda και τη SoftBank, προσέφερε στην εταιρεία 1,05 δισ. δολάρια για την εξαγορά της, η Zoox ωστόσο δεν απάντησε ποτέ. Αμέσως μετά, η Cruise προσέγγισε τους μηχανικούς της Startup με προσφορές για δουλειές. Και μπορεί να μην ξέρουμε αν τελικά κατάφερε να αποκτήσει κάποιους υπαλλήλους, ωστόσο έγινε γνωστό ότι δύο ανώτεροι μηχανικοί της εταιρείας έχουν ήδη πάρει “μεταγραφή” για την Waymo, τη θυγατρική της Alphabet που επίσης ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση.

Αυτό όπως φαίνεται ήταν το σημείο που η Amazon αντιλήφθηκε ότι πρέπει να δώσει κίνητρα στους υπαλλήλους για να μείνουν, αφού χωρίς αυτούς η αξία της Zoox δεν είναι η ίδια. Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την εταιρεία, η Amazon σκοπεύει να δώσει διάφορα μπόνους, πέραν των μετοχών, στους περίπου 900 υπαλλήλους τους Zoox, το μεγαλύτερο ποσοστό εκ των οποίων θα παραμείνει στην εταιρεία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις