Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Opera Browser εξαγοράζει την Fjord Bank και λανσάρει Fintech προϊόντα

Η Opera Software, η γεννημένη στη Νορβηγία εταιρεία πίσω από τον ομώνυμο browser, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προσφέρει το πρώτο της Fintech προϊόν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία εξαγόρασε την πλήρως ψηφιακή τράπεζα Fjord Bank, η οποία ιδρύθηκε πριν από μόλις τρία χρόνια στη Λιθουανία, από Νορβηγούς και Σουηδούς επενδυτές.

Η συμφωνία για την εξαγορά της τράπεζας, η οποία είναι ακόμα σε διαδικασία ρυθμιστικής έγκρισης, θα επιτρέψει στην εταιρεία να “επιταχύνει τις fintech δραστηριότητές της στην Ευρώπη, λανσάροντας νέες υπηρεσίες”, σύμφωνα με την εταιρεία. Σημειώνεται ότι η Opera έχει ήδη εξαγοράσει το 10% της startup, ωστόσο θα προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά μόλις λάβει το “πράσινο φως”.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2020, η Opera εξαγόρασε την PocoSys, μια Startup από την Εσθονία, η οποία έχει αναπτύξει ένα λογισμικό τραπεζικών υπηρεσιών. Τότε, ήθελε να μπει  στο κομμάτι των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και να προωθήσει μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ του browser και Fintech επιχειρήσεων.

Τώρα, κάνει ένα βήμα ακόμα πιο πέρα. «Η Opera δημιουργεί καινοτόμα προγράμματα περιήγησης και εφαρμογές για 25 χρόνια. Τα προγράμματα περιήγησής μας είναι η προσωπική επιλογή εκατομμυρίων ανθρώπων… », δήλωσε ο Krystian Kolondra, EVP της Opera. «Κοιτάζοντας τον χώρο του fintech στην Ευρώπη, πιστεύουμε ότι χρειάζεται όλο και περισσότερους challengers που θα παρέχουν στους ανθρώπους εξυπνότερες λύσεις για τα οικονομικά τους».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις