Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο “επιταχυντής” της Intel έρχεται Ευρώπη – Πρώτη στάση το Μόναχο

Το Intel Ignite, το πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης το οποίο λάνσαρε πέρυσι η Intel στο Τελ Αβίβ, επεκτείνεται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ξεκινώντας από το Μόναχο και το Όστιν, αντίστοιχα.

Η εταιρεία επέλεξε τις δύο αυτές περιοχές, πρώτον γιατί η ίδια έχει παρουσία εκεί, με δύο campuses, και δεύτερον γιατί οι συγκεκριμένες πόλεις έχουν μια πολύ δυνατή τοπική Startup κοινότητα. Μετά από εκεί, το πρόγραμμα έχει σκοπό να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, αλλά και της Ασίας.

Το Intel Ignite διαρκεί 12 εβδομάδες και προσφέρει στις συμμετέχουσες ομάδες καθοδήγηση από ειδικούς, ένα ειδικά σχεδιασμένο πλάνο ανάπτυξης και έναν “all-inclusive” χώρο εργασίας, εντός του Intel campus. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρώσει ήδη δύο κύκλους στο Ισραήλ, δουλεύοντας με ομάδες από πληθώρα τομέων.

Σημειώνεται ότι το Ignite δεν έχει κάποιο χρηματικό έπαθλο, ωστόσο η Intel εκτιμά ότι τα οφέλη του αξίζουν 500 χιλιάδες δολάρια. Η εταιρεία δεν λαμβάνει κάποιο μερίδιο μετοχών από τις Startups. Όπως λέει, η ίδια ευνοείται από την αλληλεπίδραση του προσωπικού της με νέους ανθρώπους και ιδέες.

“Οι υπάλληλοι της Intel που ασχολούνται με τις νεοφυείς επιχειρήσεις στο Ignite μπαίνουν στη διαδικασία να εργαστούν πιο γρήγορα και δημιουργικά και αποκτούν μια προοπτική για το πώς λειτουργούν άλλες εταιρείες και επιχειρηματίες”, εξηγεί ο γενικός διευθυντής του Intel Ignite, Zack Weisfeld.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις