Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H BASF αναζητά στην Ελλάδα καινοτόμες ιδέες με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη

Η BASF, κορυφαία χημική βιομηχανία στον κόσμο, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, διοργανώνει τον διαγωνισμό καινοτομίας Innovation Hub 2021 και αναζητά καινοτόμες ιδέες που συμβάλλουν σε καθαρές τεχνολογίες και στοχεύουν σε μία αειφόρο ανάπτυξη.

Η καλύτερη καινοτομία ή Startup ιδέα θα βραβευτεί σε εθνικό επίπεδο με το ποσό των 2.500 ευρώ μεικτά. Επίσης, θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει στο Μεγάλο Τελικό και να έχει τη δυνατότητα να κερδίσει επιπλέον 5.000 ευρώ μεικτά, σε περίπτωση που αναδειχτεί νικήτρια του Μεγάλου Τελικού.

Στον Μεγάλο Τελικό θα συμμετέχουν οι νικητές από την Αυστρία και την Ουγγαρία (κοινή συμμετοχή), τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, τη Σερβία και τη Σλοβενία (κοινή συμμετοχή), τη Βουλγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία (κοινή συμμετοχή), την Ελλάδα  και τη Ρουμανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός BASF Innovation Hub 2021 περιλαμβάνει δύο φάσεις:

  1. BASF Innovation Hub 2021 – Τοπικοί Διαγωνισμοίπρώτο μέρος του διαγωνισμού. Μετά την υποβολή και την αξιολόγηση των συμμετοχών, οι 5 καλύτερες υποψηφιότητες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ενώπιον της επιτροπής αξιολόγησης, η οποία θα επιλέξει το νικητή του τοπικού διαγωνισμού. Στη συνέχεια, οι νικητές των τοπικών διαγωνισμών θα συμμετάσχουν στον Μεγάλο Τελικό.
  2. BASF Innovation Hub 2021 – Μεγάλος Τελικός: μια μοναδική ευκαιρία για τους νικητές να παρουσιάσουν τις καινοτόμες και start-up ιδέες τους σε ένα ευρύτερο κοινό και ενδεχομένως να εξασφαλίσουν μια επένδυση για την μελλοντική τους ανάπτυξη.

Ο διαγωνισμός BASF Innovation Hub 2021 έχει στόχο την υποστήριξη νέων καινοτόμων φυσικών προσώπων και ιδεών start-up που καλύπτουν τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα θέματα:

  • Καθαρή ενέργεια, όπως, για παράδειγμα, ψηφιακές λύσεις που εστιάζουν στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, λύσεις για την αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (θερμική, ηλιακή, αιολική), λύσεις θερμικής ενέργειας και μονώσεων, βελτιστοποίηση συστημάτων θέρμανσης, ψύξης και αερισμού, ενεργειακά συστήματα που μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα καθώς και προώθηση τεχνολογιών μηδενικής εκπομπής.
  • Από το αγρόκτημα στο πιάτο, όπως, για παράδειγμα, τεχνολογίες εφαρμογών ακριβείας, συμβουλευτικές υπηρεσίες ψηφιακής γεωργίας, λύσεις ψηφιακής γεωργίας, λύσεις που συμβάλλουν σε πιο βιώσιμα συστήματα διατροφής, αειφόρο φυτοπροστασία , βιολογική φυτοπροστασία.
  • Κυκλική οικονομία, όπως, για παράδειγμα, λύσεις που συμβάλλουν σε πιο βιώσιμους και πιο φιλικούς προς το περιβάλλον κύκλους παραγωγής, ψηφιακή βάση για ανακύκλωση κλειστού βρόχου, λύσεις για βιοδιασπώμενα και βιολογικά πλαστικά, λύσεις (βιο)χημικής ανακύκλωσης, ανακύκλωσης καταλυτών, ανακύκλωση υλικών μπαταρίας, προϊόντα και υπηρεσίες με αποδοτική χρήση των πόρων.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων είναι η 15η Σεπτεμβρίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site: join-innovationhub.com

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις