Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

VentureGarden: Αιτήσεις για τον 16ο κύκλο μέχρι τις 13/09

Το VentureGarden δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα, καθώς τόσο η ιδέα όσο και το επιχειρηματικό περιβάλλον μεταλλάσσονται συνεχώς. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να μάθουν να αξιοποιούν εργαλεία, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν.

To VentureGarden, o επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών αρχικού σταδίου (idea accelerator) που παρέχεται δωρεάν από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και υλοποιείται από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του Alba, ξεκινά τον 16ο κύκλο του στην Αθήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι για τον νέο κύκλο του VentureGarden καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, όπου και θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Το VentureGarden δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα, καθώς τόσο η ιδέα όσο και το επιχειρηματικό περιβάλλον μεταλλάσσονται συνεχώς. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να μάθουν να αξιοποιούν εργαλεία, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος που θέλουν άμεσα να υλοποιήσουν την ιδέα τους μπορούν με βάση την προετοιμασία που έχουν κάνει στο VentureGarden να ενταχθούν σε θερμοκοιτίδες, να αναζητήσουν χρηματοδότηση ή να αναζητήσουν υποστήριξη από άλλους φορείς του οικοσυστήματος.

Το VentureGarden ξεκινά με μια εντατική εκπαίδευση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών διάρκειας 5 εβδομάδων η οποία αναμένεται να ξεκινήσει 4 Οκτωβρίου. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων που θα συνεχίσουν με mentoring διάρκειας 3 μηνών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα Ελληνικά. Θα υλοποιηθεί εκτάκτως ηλεκτρονικά με περιορισμένη φυσική παρουσία στους χώρους του Alba Graduate Business School εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των συμμετεχόντων, θα αξιοποιηθούν σύγχρονα και ασύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και συνεργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις