Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Swaplanet: Στοχεύει σε ενδιάμεση χρηματοδότηση 250 χιλιάδων ευρώ

Η ελληνική startup έχει αναθέσει τη συγκέντρωση χρηματοδότησης 100.000 ευρώ, μέσω καμπάνιας της SeedBlink, μιας επενδυτικής πλατφόρμας για ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, η οποία θα είναι σε ισχύ έως τις 3 Μαΐου.

Η Swaplanet, η πρώτη πλατφόρμα βιώσιμης μόδας στην Ελλάδα, που έχει στόχο να μειώσει τη σπατάλη ρούχων και τα χρήματα που ξοδεύουν οι γονείς για ρούχα, ανακοινώνει έναν ενδιάμεσο γύρο χρηματοδότησης γέφυρας, ύψους 250 χιλιάδων ευρώ. Η ελληνική startup έχει αναθέσει τη συγκέντρωση χρηματοδότησης 100.000 ευρώ, μέσω καμπάνιας της SeedBlink, μιας επενδυτικής πλατφόρμας για ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, η οποία θα είναι σε ισχύ έως τις 3 Μαΐου. Η βιώσιμη startup μόδας θα χρησιμοποιήσει αυτήν τη χρηματοδότηση για να επιταχύνει την ανάπτυξη των χρηστών της και να εισαγάγει πιο εξελιγμένη τεχνολογία για λειτουργίες back-end.

Η Swaplanet επιλύει το ζήτημα των απορριμμάτων ρούχων δημιουργώντας μια βελτιωμένη διαδικασία, βοηθώντας τους γονείς να ανταλλάξουν τα ρούχα των παιδιών τους, με αυτά που χρειάζονται, και σχεδιάζουν να γίνουν ο ηγέτης στην κυκλική οικονομία. Μέσω της πλατφόρμας, μπορεί επίσης να γίνει ανταλλαγή παπουτσιών και βιβλίων, και σύντομα θα γίνονται αποδεκτά και άλλα προϊόντα μικρής διάρκειας χρήσιμης ζωής, όπως παιχνίδια και άλλος εξοπλισμός.

Η Swaplanet ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021 από τους Σερίφ Μπαρακάτ, Έλενα Στάμου και Τζίμυ Νικολαΐδη και μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να αυξήσει τη βάση πελατών της σε περισσότερες από 10.500 εγγραφές που αυξάνονται καθημερινά και εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα (ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα νησιά). Η ομάδα έχει αυξηθεί σε δέκα υπαλλήλους και έχει παραλάβει από γονείς και έχει ταξινομήσει περισσότερα από 80.000 είδη ένδυσης. Έχει αναρτήσει περισσότερα από 40.000 ρούχα στην πλατφόρμα, ενώ 20.000 προϊόντα είναι σήμερα διαθέσιμα προς ανταλλαγή. Μέσω της πλατφόρμας έχουν πουληθεί ρούχα αξίας 160.000 ευρώ με καθαρά έσοδα 69.000 ευρώ.

«Η Swaplanet είναι μια κερδοφόρα λύση για γονείς, παιδιά, φιλανθρωπικά ιδρύματα και τον πλανήτη μας, και έχει σχεδιαστεί από γονείς, για γονείς», λέει ο Sherif Barakat, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής μας, πατέρας δύο μικρών παιδιών. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που λαμβάνουμε εξαιρετικά σχόλια πελατών από την έναρξη των λειτουργιών μας, επικυρώνοντας το όραμά μας και την ανάγκη ύπαρξης μίας τέτοιας λύσης. Θέλουμε περισσότεροι γονείς να μάθουν πώς μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τις αγοραστικές τους συνήθειες και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που έχουμε την υποστήριξη κορυφαίων επενδυτών και σπουδαίων του κλάδου, ώστε να συστήσουμε την Swaplanet σε ακόμη περισσότερες οικογένειες».

Η Swaplanet έχει υποστηριχθεί χρηματοδοτικά από κορυφαίους επενδυτές όπως οι Zeno Capital και Genesis Ventures, ενώ έχει λάβει επενδύσεις αγγέλων επενδυτών μέσω του Hellenic Business Angels Network και του Acasia Angels από την Αίγυπτο. Η Swaplanet συγκεντρώνει μέρος της χρηματοδότησης μέσω της Seedblink για να καλωσορίσει ευρωπαίους επενδυτικούς αγγέλους. Οι συμμετέχοντες επενδυτές θα φέρουν ένα ισχυρό μείγμα εμπειρίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αρκετοί θα λειτουργήσουν ως σύμβουλοι, βοηθώντας στην ανάπτυξη των χρηστών μας, στην βελτίωση των λειτουργιών μας και στην προετοιμασία για επέκταση σε τρεις ακόμη ευρωπαϊκές χώρες εντός του 2024.

Η βιομηχανία των ενδυμάτων, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δημιουργός αποβλήτων στον κόσμο, υπεύθυνη για το 10% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 (έναντι 6% της βιομηχανίας πλαστικών) και το 20% των παγκόσμιων λυμάτων. Η Swaplanet διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη μείωση αυτής της ρύπανσης. Το 2022, πούλησε 12.000 τεμάχια μεταχειρισμένων ρούχων, εξοικονομώντας 86.000 κιλά CO2 (ισοδύναμο με 3.900 δέντρα ή οδήγηση 15 φορές το γύρο του κόσμου) και 15 εκατομμύρια λίτρα νερού (που ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση 120 νοικοκυριών).

Όλα τα ρούχα ταξινομούνται ξεχωριστά και καθαρίζονται επαγγελματικά από την Swaplanet, για να διασφαλιστεί ότι κάθε αντικείμενο είναι σε άριστη κατάσταση. Τα ρούχα που δεν περνούν τους αυστηρούς ελέγχους ποιότητας δωρίζονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως η Fabric Republic και η Khora Athens, ενώ το 2% του ετήσιου εισοδήματος δωρίζεται στην οργάνωση we4all για αναδάσωση και περιβαλλοντική εκπαίδευση για παιδιά.

Η SeedBlink δίνει τη δυνατότητα σε μεμονωμένους επενδυτές να πραγματοποιούν άμεσες επενδύσεις σε startups τεχνολογίας κορυφαίας βαθμίδας, πλήρως ελεγμένες, οι οποίες προηγουμένως ήταν αποκλειστικά ανοιχτές σε θεσμικούς επενδυτές και κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, επιτρέποντας στους ιδιώτες να εισέλθουν με τους ίδιους όρους.

Η ελάχιστη επένδυση μέσω της SeedBlink είναι 2.500 ευρώ, ώστε να διευκολύνει με πολύ προσιτό τρόπο την επένδυση από ιδιώτες επενδυτές. Αν θέλετε να επενδύσετε κάντε κλικ εδώ: Swaplanet is fundraising on SeedBlink

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις