Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Enter: “Σήκωσε” χρηματοδότηση ύψους 19,4 εκατ. ευρώ

Στόχος της χρηματοδότησης είναι η επέκταση της startup στην Γερμανία αλλά και έξω από αυτή.

Η ενεργειακή κρίση επηρεάζει όλες τις χώρες παγκοσμίως και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και βασικά ζητήματα της ατζέντας της εκάστοτε χώρας. Οι νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας που προσφέρουν λύσεις σε αυτό το πρόβλημα γίνονται όλο και περισσότερες.

Τα περισσότερα σπίτια στην Ευρώπη είναι παλιά και λόγω αυτού η θέρμανσή τους καθίσταται δύσκολη. Όποτε τί μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί η σπατάλη ενέργειας; Startups όπως η Enter έχουν την απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Η startup Enter συγκέντρωσε γύρο χρηματοδότησης Series A ύψους 19,4 εκατομμυρίων ευρώ. Στον γύρο συμμετείχαν οι εταιρείες VC Coatue, Foundamental, Target Global, A/O Proptech και Partech. Η Enter έχει επίσης επιχειρηματικούς αγγέλους και συμβούλους, συμπεριλαμβανομένων των Oliver Merkel, των συνιδρυτών της McMakler Hanno Heintzenberg και Lukas Pieczonka, της taxfix COO Dr. Ο Daniel Kreter, ο ιδρυτής της Medwing, Johannes Roggendorf και ο συνιδρυτής της DST Global, Tom Stafford.

Η AI πλατφόρμα ενέργειας για το σπίτι της Enter παρέχει στους καταναλωτές άμεσο έλεγχο του ενεργειακού τους αποτυπώματος και προσφέρει τρόπους βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού και μειώνει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Πως λειτουργεί

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού συμπληρώνουν μια ψηφιακή έρευνα και στη συνέχεια λαμβάνουν μια αξιολόγηση της ενεργειακής κατάστασης του κτιρίου τους και προτάσεις για τη μείωση των δαπανών τους. Επίσης φροντίζει για τις αντίστοιχες αιτήσεις χρηματοδότησης για ανακαινίσεις.

“Αυτή τη στιγμή περίπου 200.000 ακίνητα ανακαινίζονται στη Γερμανία κάθε χρόνο. Αλλά για να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους, πρέπει να είναι πάνω από ένα εκατομμύριο. Οι σημερινοί πιστοποιημένοι σύμβουλοι ενεργειακής απόδοσης δεν μπορούν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο με τον συμβατικό τρόπο. Αν και η εκπαίδευση νέων συμβούλων βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, θα χρειαστούν ακόμη μερικά χρόνια μέχρι να διατεθούν επαρκείς ικανότητες στη Γερμανία. Εκεί μπαίνει η Enter», δήλωσε ο Justus Menten, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Enter.

Η Enter ισχυρίζεται ότι το 75 τοις εκατό των ιδιοκτητών σπιτιού ανησυχούν ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις ενεργειακά αποδοτικές ανακαινίσεις, γι’ αυτό και το προσφέρει ως μέρος της υπηρεσίας.

Το μέλλον είναι “πράσινο” και οι ενεργειακές λύσεις αποτελούν προτεραιότητα των εταιρειών τεχνολογίας και απευθύνονται σε ανθρώπους, εταιρείες και επιχειρήσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις