Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελληνικό άρωμα στην εξαγορά της Caspida από τη Splunk

Στην εξαγορά της Caspida προχώρησε η Splunk έναντι 190 εκατ. δολ. Η startup Caspida ειδικεύεται στην ασφάλεια του Διαδικτύου και την πρόληψη από τις κυβερνο-απειλές.

Σημειώνεται ότι Founder και CTO (Chief Technology Officer) της Caspida είναι ο Χρήστος Τρύφωνας, ενώ πριν από περίπου δύο χρόνια (Σεπτέμβριος 2013) η Splunk είχε εξαγοράσει την BugSense, μια αμιγώς ελληνική startup και ως εκ τούτου μπορούμε να πούμε ότι η Splunk συνεχίζει να επενδύει στο ελληνικό στοιχείο.

Η ελληνική startup BugSense εξαγοράζεται από την Splunk

Η Caspida δημιουργήθηκε το 2014 και θα συνεχίσει να διαθέτει τις δικές της εφαρμογές, έχοντας συγκεντρώσει χρηματοδότηση 11,5 εκατ. δολ. από τη δημιουργία της. Έτσι, τα 190 εκατ. δολ. της εξαγοράς της από τη Splunk αποτελούν ένα πολύ θετικό deal για όσους επένδυσαν σ’ αυτήν.

Η Splunk ειδικεύεται, με τη σειρά της, σε τεχνικές και αυτοματισμούς υπολογιστικών συστημάτων και διαθέτει μια εφαρμογή, την Splunk Appe, η οποία εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις εφαρμογές που ήδη έχει αναπτύξει η Caspida, για την κυβερνο-ασφάλεια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις