Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Northvolt: “Σήκωσε” 1,2 δισ. δολάρια για να επεκταθεί στη Βόρεια Αμερική

Η εταιρεία έχει επίσης εξασφαλίσει περισσότερα από 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραγγελίες από πελάτες όπως η BMW, η Fluence, η Scania, η Volvo και η Volkswagen.

Η Northvolt, μια σουηδική εταιρεία παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου, έχει συγκεντρώσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή νέων εργοστασίων στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters.
Εάν η Northvolt λειτουργήσει στις ΗΠΑ, θα είναι σε θέση να επωφεληθεί από τα κυβερνητικά κίνητρα που περιλαμβάνονται στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Αυτοκινητοβιομηχανίες και κατασκευαστές μπαταριών, όπως η Hyundai, η Stellantis, η Panasonic και η SK Innovation, έχουν ανακοινώσει τα τελευταία δύο χρόνια σχέδια για την κατασκευή εργοστασίων μπαταριών EV στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.
Η Northvolt δεν είπε πού θα κατασκευάσει στη Βόρεια Αμερική, αλλά πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η εταιρεία είναι κοντά στην οριστικοποίηση των σχεδίων για την κατασκευή ενός εργοστασίου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Καναδά, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα φέτος. Η εταιρεία διαθέτει ήδη εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια, όπου αναπτύσσει τεχνολογία κυψελών λιθίου-μετάλλου επόμενης γενιάς.
Το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της Northvolt ήταν στη Σουηδία – η εταιρεία έχει ένα gigafactory στο Skellefteå και κατασκευάζει ένα άλλο στο Γκέτεμποργκ σε συνεργασία με τη Volvo. Ο κατασκευαστής μπαταριών κατασκευάζει επίσης ένα εργοστάσιο μπαταριών στη Γερμανία και ένα εργοστάσιο αποθήκευσης ενέργειας στην Πολωνία.
Η BlackRock ηγήθηκε του γύρου μετατρέψιμων ομολόγων ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Canada Pension Plan, το Ontario Municipal Employees Retirement System και το Investment Management Corporation of Ontario, που είχε επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια στη Northvolt τον Ιούνιο. Στον γύρο συμμετείχαν η Goldman Sachs, η Volkswagen, η Baillie Gifford, η Swedbank Robur, η GIC της Σιγκαπούρης και η Chow Tai Fook Enterprises με έδρα το Χονγκ Κονγκ.
Η εταιρεία έχει επίσης εξασφαλίσει περισσότερα από 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραγγελίες από πελάτες όπως η BMW, η Fluence, η Scania, η Volvo και η Volkswagen.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις