Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nvidia: Καθαρά κέρδη στα 6.19 δισ. δολάρια και άλμα στα έσοδα

Η εταιρεία συγκέντρωσε έσοδα 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Nvidia κερδίζει τώρα περισσότερα χρήματα από ποτέ, μετά την ένταξή της μεταξύ των εταιρειών τρισεκατομμυρίων δολαρίων όπως η Apple, η Amazon, η Google και η Microsoft. Η εταιρεία συγκέντρωσε έσοδα 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Nvidia σημείωσε κέρδη 6,188 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 843% σε ετήσια βάση. Και ενώ το gaming απέχει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τα υψηλά επίπεδα της πανδημίας, στην πραγματικότητα αυξήθηκε κατά 22% σε ετήσια βάση στα 2,48 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Η Nvidia προβλέπει έσοδα 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο τρίμηνο, ένα ακόμη άλμα λόγω της τεχνητής νοημοσύνης. “Αναμένουμε ότι η διαδοχική ανάπτυξη θα οδηγηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κέντρο δεδομένων”, δήλωσε η CFO της Nvidia, Colette Kress.

Το επόμενο τσιπ AI της εταιρείας, το GH200, έρχεται στα μέσα του 2024 σε άγνωστη τιμή, οπότε η ζήτηση του επόμενου τριμήνου θα εξακολουθεί να είναι για υπάρχοντα τσιπ AI. “Η προσφορά μας τα επόμενα τρίμηνα θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς μειώνουμε τον χρόνο κύκλου και συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες εφοδιασμού μας για να προσθέσουμε χωρητικότητα”, λέει η Kress, προσθέτοντας ότι η GPU L40 της Nvidia “θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για πολλούς τύπους φόρτου εργασίας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις