Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Aleph Alpha: Συγκεντρώνει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

Αναπτύσσει μετασχηματιστική τεχνητή νοημοσύνη, όπως μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, και διαχειρίζεται τον ταχύτερο ευρωπαϊκό εμπορικό συνεργατικό σχηματισμό τεχνητής νοημοσύνης, παρέχοντας λύσεις B2B και B2G.

 

Η γερμανική εταιρεία Generative AI Aleph Alpha ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει με επιτυχία περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series B.

Επικεφαλής της επένδυσης είναι το Innovation Park Artificial Intelligence (Ipai), η Bosch Ventures και οι εταιρείες του Schwarz Group, του μεγαλύτερου λιανοπωλητή στην Ευρώπη και ιδιοκτήτη των Lidl και Kaufland.

Η Aleph Alpha ιδρύθηκε το 2019 για να ερευνήσει και να δημιουργήσει τη θεμελιώδη τεχνολογία για μια εποχή ισχυρής τεχνητής νοημοσύνης. Αναπτύσσει μετασχηματιστική τεχνητή νοημοσύνη, όπως μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, και διαχειρίζεται τον ταχύτερο ευρωπαϊκό εμπορικό συνεργατικό σχηματισμό τεχνητής νοημοσύνης, παρέχοντας λύσεις B2B και B2G.

Η χρηματοδότηση θα επενδυθεί σε έρευνα που καθορίζει κατηγορίες σχετικά με τα μοντέλα θεμελίωσης και τις προηγμένες δυνατότητες προϊόντων, ειδικά για περιβάλλοντα κρίσιμης σημασίας για τις επιχειρήσεις.

Επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι η Innovation Park Artificial Intelligence (Ipai), η Bosch Ventures και οι εταιρείες του Schwarz Group.

Άλλοι νέοι επενδυτές περιλαμβάνουν την Christ&Company Consulting με έδρα το Βερολίνο, την παγκόσμια εταιρεία edge-to-cloud Hewlett Packard Enterprise και τη γερμανική πολυεθνική εταιρεία λογισμικού εφαρμογών SAP καθώς και την Burda Principal Investments. Οι υφιστάμενοι θεσμικοί επενδυτές συμμετέχουν επιπλέον, ολοκληρώνοντας τον γύρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις