Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BeCause: “Σήκωσε” 1,9 εκατ. δολάρια

Η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτυχθεί με επιταχυνόμενο ρυθμό, καθώς συνεχίζει να ανταποκρίνεται στη ζήτηση για τις λύσεις της από μεγάλους επιχειρηματικούς οργανισμούς και παγκόσμιες ταξιδιωτικές μάρκες, όπως η Booking.com, η easyJet, η Google, η Radisson Hotels και η TUI.

Η BeCause, η νεοφυής επιχείρηση της Δανίας που μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι παγκόσμιες βιομηχανίες φιλοξενίας, ταξιδιών και τουρισμού διαχειρίζονται τα δεδομένα βιωσιμότητάς τους, ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει 1,9 εκατομμύρια δολάρια (1,75 εκατομμύρια ευρώ) σε χρηματοδότηση Seed από επενδυτές.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκαν η Ugly Duckling Ventures της Δανίας και η Superangel.io της Εσθονίας, και περιλαμβάνει 708.000 δολάρια (650 χιλιάδες ευρώ) και 1,9 εκατομμύρια δολάρια από στρατηγικούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν επί ίσοις όροις.

Διατηρήσαμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε έναν ακόμη επενδυτή σε αυτόν τον γύρο και ελπίζουμε να βρούμε έναν συνεργάτη που έχει εμπειρία με νεοσύστατες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα εκείνες με υπόβαθρο σε μοντέλα B2B SaaS, ταξίδια και API μεγάλων δεδομένων, για να βοηθήσουμε στην επιτάχυνση της αποστολής μας ακόμη περισσότερο”, είπε ο Frederik Steensgaard, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BeCause.

Με μια επένδυση αγγέλου ύψους 450.000 δολαρίων από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η BeCause έχει συγκεντρώσει 2,6 εκατομμύρια δολάρια (2,4 εκατομμύρια ευρώ) μέχρι σήμερα. Αυτή η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτυχθεί με επιταχυνόμενο ρυθμό, καθώς συνεχίζει να ανταποκρίνεται στη ζήτηση για τις λύσεις της από μεγάλους επιχειρηματικούς οργανισμούς και παγκόσμιες ταξιδιωτικές μάρκες, όπως η Booking.com, η easyJet, η Google, η Radisson Hotels και η TUI.

Σε μια εποχή αυξημένου ελέγχου των καταναλωτών και κανονιστικής συμμόρφωσης, η BeCause επιτρέπει στα ξενοδοχεία, τις ταξιδιωτικές μάρκες και τις αγορές να εξορθολογίσουν, να απλοποιήσουν και να μειώσουν το κόστος διαχείρισης των δεδομένων βιωσιμότητάς τους. Υποστηριζόμενη από μια πλατφόρμα AI, η BeCause εξαλείφει επαναλαμβανόμενες, επιρρεπείς σε σφάλματα εργασίες, όπως η μη αυτόματη συλλογή δεδομένων σε επίπεδο μεμονωμένου καταλύματος και αυτοματοποιεί την επικοινωνία μεταξύ ξενοδοχείων, βιομηχανικών οργανισμών, φορέων πράσινης πιστοποίησης και πλατφορμών κρατήσεων, απελευθερώνοντας πολύτιμους πόρους και οδηγώντας σε μεγαλύτερη διαφάνεια μεταξύ ενδιαφερομένων και καταναλωτών.

Λειτουργώντας ως κεντρικός κόμβος για όλα τα δεδομένα βιωσιμότητας, η BeCause οδηγεί σε εξαπλάσια ταχύτερη απόδοση των επενδύσεων βιωσιμότητας, που ισοδυναμεί με πιθανή εξοικονόμηση εκατομμυρίων δολαρίων για μια τυπική αλυσίδα ξενοδοχείων μόνο τον πρώτο χρόνο.

Η BeCause διαθέτει σήμερα πάνω από 20.000 ξενοδοχεία που μεταδίδουν δεδομένα βιωσιμότητας μέσω της πλατφόρμας της. Αριθμεί επίσης πάνω από 50 πιστοποιητές, συμπεριλαμβανομένου του GreenKey, και 15 αγορές ταξιδιωτικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του Booking.com, μεταξύ των χρηστών του.

Η αύξηση σχεδόν 2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη BeCause έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, με το ποσό του κεφαλαίου να μειώνεται κατά 38% από το 2ο στο 3ο τρίμηνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις