Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AstraZeneca: Εξαγοράζει την Gracell Biotechnologies έναντι 1,2 δισ. ευρώ

Η εταιρεία θέλει να ενισχύσει τις φιλοδοξίες της για κυτταροθεραπείες και προωθήσει την παρουσία της στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά φαρμακευτικών προϊόντων στον κόσμο.

Η AstraZeneca προχωρά στην εξαγορά της κινεζικής Gracell Biotechnologies (GRCL.O) έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η Άγγλο – Σουηδική φαρμακευτική εταιρεία θέλει να ενισχύσει τις φιλοδοξίες της για κυτταροθεραπείες και προωθήσει την παρουσία της στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά φαρμακευτικών προϊόντων στον κόσμο.
Η συμφωνία αυτή, θα προσθέσει αρκετές πειραματικές θεραπείες στο χαρτοφυλάκιο της AstraZeneca. Συγκεκριμένα, η θεραπεία με κύτταρα CAR-T της Gracell, λειτουργεί εξάγοντας λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τις ασθένειες γνωστά ως Τ-κύτταρα από έναν ασθενή, τα οποία ανασχεδιάστηκαν για να επιτεθούν στον καρκίνο.
Η αναλύτρια της Wainwright Emily Bodnar, δήλωσε ότι, «Με τον τρόπο αυτό, η AstraZeneca θα μπορούσε να ασχοληθεί περισσότερο με την κυτταρική θεραπεία, καθώς δεν εμπλέκεται τόσο έντονα στον χώρο όσο η Novartis (NOVN.S) και η Gilead (GILD.O)
Η αντιπρόεδρος της AstraZeneca, Susan Galbraith, σχολίασε σχετικά ότι «Σε συνδυασμό με τις προηγούμενες επενδύσεις και τις νέες δυνατότητες, η εξαγορά ενισχύει τις πρακτικές της εταιρείας», αναφερόμενη στην κυτταρική θεραπεία, στην έρευνα και την ανάπτυξη στον τομέα της ογκολογίας.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις