Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Awards 2023: Οι κορυφαίες Startups της χρονιάς και όλα όσα έγιναν στην απόλυτη γιορτή της καινοτομίας!

Οι σπουδαίες προσωπικότητες που έδωσαν το «παρών», τα πρωτότυπα βραβεία και πλούσιο παρασκήνιο από την λαμπερή τελετή απονομής των βραβείων-θεσμός για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

 

Το 2023 φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια «ταραχώδης» χρονιά για το παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας, ήταν όμως και ένα έτος κατά το οποίο η ελληνική Startup σκηνή έδειξε την αξία της, καταφέρνοντας όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να σημειώσει μεγάλες επενδύσεις. Κάπως έτσι λοιπόν, τα Startupper Awards τα βραβεία-θεσμός για το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας επέστρεψαν δυναμικά! Πιο συγκεκριμένα, όσοι παρευρέθηκαν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου για την μεγάλη απονομή των Startupper Awards 2023, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια λαμπερή βραδιά γεμάτη καινοτομία. Κατά τη διάρκεια της μαγικής τελετής, στην οποία έδωσαν το «παρών» σπουδαίες προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, αναδείχθηκαν οι κορυφαίες Startups της χρονιάς, όπως αυτές επιλέχθηκαν από τους έμπειρους συντάκτες της ομάδας του Startupper, οι οποίοι ξεχώρισαν τους καλύτερους…των καλύτερων σε 21 συνολικά κατηγορίες.

Ειδικότερα, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, , η Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ, Νίκη Δανδόλου, ο βουλευτής Β‘ Πειραιά, Γιώργος Βρεττάκος, ο επικεφαλής του ΕΚΟΜΕ, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Χάρης Λαμπρόπουλος, ο CEO της Aldemar Resorts, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και η Senior Advisor του ΣΕΒ, Αμαλία Γκουνέλα.

Η διοργάνωση-θεσμός για την ελληνική Startup σκηνή

Τα Startupper Awards είναι μια μοναδική στο είδος της διοργάνωση βραβείων, η οποία έχει ως στόχο να τιμήσει και να αναδείξει τις Startups και τους νέους επιχειρηματίες που έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στον τομέα τους. Τα βραβεία διοργανώνονται από το Startupper.gr, το Startupper MAG, την τηλεοπτική εκπομπή ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ και όλα τα Μέσα της Emea Media, των πρώτων που πίστεψαν όσο κανένας άλλος στη χώρα στη δυναμική της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2016 και με την εξαίρεση των χρόνων της πανδημίας, από τότε, έχει βραβεύσει τις σημαντικότερες Startups οι οποίες έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία της ελληνικής επιχειρηματικότητας, χάρη στις πρωτοποριακές λύσεις και την ευρηματικότητά τους. Η επιλογή των νικητών έγινε από την έμπειρη συντακτική ομάδα του Startupper. Πιο συγκεκριμένα, οι συντάκτες του Startupper Mag και του startupper.gr με «όπλο» την εξειδικευμένη γνώση τους, αλλά και απολαμβάνοντας το προνόμιο του να παρακολουθούν και να συνομιλούν καθημερινά με το οικοσύστημα, ήταν οι πλέον κατάλληλοι για να επιλέξουν τους κορυφαίους «παίκτες» της αγοράς. Έτσι λοιπόν, έχοντας μία «βάση δεδομένων» περισσότερων από 5.000 άρθρων την τελευταία διετία, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα πάνω από 43 τεύχη του Startupper MAG τα οποία έχουν ήδη κυκλοφορήσει αυτά τα 4+ χρόνια, επέλεξαν τις καλύτερες στον τομέα τους Startups της χώρας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης του STARTUPPER MAG και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ», Γιάννης Διονάτος, μαζί με τον Γιάννη Μάρκουλα, Αρχισυντάκτη Περιεχομένου στην EMEA.MEDIA.

Startup της χρονιάς η SafeSize

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η SafeSize, η Startup που διαμορφώνει το μέλλον της αγοράς υποδημάτων, βρίσκοντας μας το ιδανικό παπούτσι. Η εταιρεία κατέκτησε τον τίτλο της “Startup of the Year“.

Την απονομή έκανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής και CEO της SafeSize, Άγγελος Σταυράκης.

Κατά την απονομή του σημαντικότερου βραβείου της βραδιάς, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στη SafeSize, εταιρεία που θα μας βγάλει από τη… δύσκολη θέση να πηγαίνουμε σε καταστήματα για να βρούμε τα κατάλληλα παπούτσια, χαίρομαι που πλέον αυτό θα γίνεται και ψηφιακά. Στη χώρα μας επιτέλους γίνονται πολύ καινοτόμα βήματα και πράξη τα όνειρα κάποιων νέων παιδιών που είπαν ότι θα επιχειρήσουν στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να χτίσουν μια επιχείρηση. Με τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησής μας, μπορείς πλέον να φτιάξεις μια νέα επιχείρηση σε μια ημέρα. Όποιος θέλει με 1 ευρώ κεφάλαιο φτιάχνει μια ΙΚΕ και μπορεί και επιχειρεί. Η SafeSize είναι απόδειξη ότι κάτι μπορεί να συμβεί, κάτι μπορεί να ξεκινήσει στην Ελλάδα που ονειρεύεται και πραγματοποιεί».

Από την πλευρά του ο ιδρυτής και CEO της SafeSize, Άγγελος Σταυράκης παρέλαβε το βραβείο και ευχαρίστησε το Startupper για για τη μεγάλη τιμή. Η επιτυχία όπως δήλωσε ανήκει σε όλη την ομάδα που εργάζεται σε 5 ηπείρους. Αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της εταιρείας η οποία ως ιδέα γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά αναγκαστικά ταξίδεψε στην Ολλανδία αλλά κατάφερε να γυρίσει στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει παρουσία σε 59 χώρες και κόμβος της εταιρείας είναι η χώρα μας.

Η FlexCar νικήτρια στην κατηγορία “Top Deal

Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των Startupper Awards 2023 ήταν και η FlexCar, η εταιρεία- φαινόμενο της ελληνικής Startup σκηνής. Ειδικότερα, η εταιρεία διακρίθηκε στην κατηγορία “Top Deal“. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής και CEO της FlexCar, Γιώργος Δεσύλλας. To «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η στενή συνεργάτιδα και Chief Of Staff της FlexCar, Ειρήνη Λουπασάκη.

Κατά την απονομή του βραβείου, ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ, Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ τι να πω για τη FlexCar, νομίζω ότι όλοι την ξέρουμε, ειδικά στο οικοσύστημα, είναι μία εταιρεία η οποία έχει προσπαθήσει πάρα πολύ, προσπαθεί και με το καλό περιμένουμε να τη δούμε soonicorn, είναι soonicorn και με το καλό περιμένουμε να γίνει Unicorn. Συγχαρητήρια Γιώργο και σε όλη την ομάδα».

Με τη σειρά του, ο ιδρυτής και CEO της FlexCar, Γιώργος Δεσύλλας, τόνισε ότι: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ, η ομάδα τα κάνει όλα. Τον Χάρη τον ξέρουμε πολλά χρόνια από την αρχή και τον ευχαριστούμε για όλες του τις προσπάθειες, Ο Γιάννης (Διονάτος) είναι φίλος μας και κάνει εξαιρετική δουλειά για όλο το οικοσύστημα που τον εκτιμούμε με όλη την ομάδα. Γιατί έτσι λίγο λίγο γίνεται και νομίζω στο deal αυτό είναι η ουσία. Εγώ ήρθα απ’ τη Γερμανία, και ήταν τέτοια η χαρά που ήρθα και τώρα έχουμε 200 άτομα σχεδόν στην Αθήνα, στηρίζουμε από εδώ 5 χώρες πλέον, οπότε αυτή είναι η χαρά του κάθε ένα, το να κάνει κάτι για τη χώρα που θα δημιουργηθεί και θα προχωράει από εδώ και θα δείχνει μία λαμπρή εικόνα. Ευχαριστούμε πολύ».

“Rising Startup” το My Roomie

Νικήτρια στην κατηγορία “Rising Startup”, αναδείχθηκε το Myroomie η εταιρεία που άλλαξε τον τρόπο συγκατοίκησης στην Ελλάδα. Το βραβείο έδωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και το παρέλαβε ο Founder και CEO του Myroomie Δομίνικος Πρίτης.

Κατά τη διάρκεια της απονομής ο κ. Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε θέλω να πω πολλά, όταν μου είπαν για ‘σένα και για την εταιρεία σου, σκέφτηκα δύο πράγματα… είμαι σε αναζήτηση δικηγορικού γραφείου, να βρω χώρο γιατί δε μας χωράει το γραφείο και δε βρίσκω με τίποτα. Οπότε βρήκα τον άνθρωπό μου και τον βραβεύω κιόλας. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη έχουμε το briefing, λέμε τι κάνει η κυβέρνηση, απαντάμε σε ερωτήσεις, κάποιες είναι πιο δύσκολες, κάποιες λιγότερο δύσκολες, όλες δύσκολες είναι, αλλά αυτό που προσπαθώ όσο μπορώ και ο πρώτος που το προσπαθεί είναι ο Πρωθυπουργός, είναι να λέμε κάποια πράγματα θετικά, μόνο θετικά και στη συνέχεια απαντάμε σε όλα. Ο στόχος ποιος είναι; Να σας ανακοινώνουμε λιγότερους φόρους, περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, όσο γίνεται όλοι εσείς που φύγατε, αλλά και αυτοί που έμειναν, να δυσκολεύεστε όσο γίνεται λιγότερο. Χρωστάει πολλά αυτή η χώρα στα μυαλά τα δικά σας. Χρωστάμε πολλά περισσότερα. Έχουμε καθήκον να είμαστε χρήσιμοι και με χαμηλά το κεφάλι, να παρακολουθούμε τα μεγάλα σας επιτεύγματα και πάλι πολλά συγχαρητήρια».

Στη συνέχεια, ο Δομίνικος Πρίτης είπε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ το Startupper και γενικά την εταιρεία που με έχει αγαπήσει και με έχει υποστηρίξει, για να συνεχίσω και εγώ το μπαράζ των προηγούμενων συναδέλφων και εγώ γύρισα από Πολωνία όντως, για να στήσω στην Ελλάδα την εταιρεία και μετά να ξαναφύγουμε στην Ευρώπη και να πάμε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και να κλείσω ευχαριστώντας την ομάδα μου, χωρίς την οποία προφανώς δε θα βρισκόμουν εδώ και δε θα υπήρχε το My Roomie».

Μια λαμπερή βραδιά με σπουδαίες προσωπικότητες

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, βράβευσε την Μαντλέν Μπαλατλιάν και την ομάδα της από την e-satisfaction – νικήτριας στην κατηγορία AD / Marketing Tech.
«Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αναδεικνύει νέες ιδέες, νέα μυαλά, νέες προοπτικές. Υποχρέωση της πολιτείας να αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια. Έχετε μάθει και αναδεικνύετε την αριστεία. Θέλω να σας συγχαρώ, γιατί έχω δει τη δουλειά την οποία κάνετε. Δεν πρέπει να είμαστε αντίθετοι στην κερδοφορία, γιατί η κερδοφορία είναι ένα βασικό συστατικό οικονομικής μεγέθυνσης και ανάπτυξης. Οφείλουμε ως πολιτεία, από όποιο πόστο υπηρετούμε, να ενισχύουμε την προσπάθεια σας. Θέλαμε να δημιουργήσουμε φορολογικά κίνητρα για να μπορείτε να ικανοποιήσετε τις φιλοδοξίες και τα όνειρά σας. Δεσμεύομαι στο δικό μου πεδίο πολιτικής ευθύνης, στις μεταφορές και στις υποδομές, να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Οι Startups θα έχουν την Πολιτεία δίπλα τους», επισήμανε εμφατικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, ο Γιώργος Βρεττάκος, βουλευτής Β΄ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, βράβευσε τον Αντώνη Σαμοθράκη και τον Αντώνη Ζώη από την instacar – νικήτρια στην κατηγορία Leasing

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση και συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Startupper για την εκδήλωση. Κάθε μέρα που ξυπνάνε 10 εκατομμύρια Έλληνες, έχουν από μια ιδέα… από αυτούς, μόνο το 0,01% θα μπορέσει από αυτή την ιδέα να βγάλει χρήματα, να πετύχει, να πάει μπροστά. Σήμερα βρίσκομαι μαζί με αυτό το 0,01%! Συγχαρητήρια για αυτούς που πέτυχαν και η ευθύνη της Πολιτείας είναι να δίνονται κίνητρα και ευκαιρίες, ώστε αυτοί που έχουν μια ιδέα να μπορούν να την κάνουν πραγματικότητα», είπε με ευφράδεια και αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα ο Γιώργος Βρεττάκος.

Ακόμα, η Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέας, Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΣΠΑ), βράβευσε τον Βασίλη Ζούπα της Woli – νικήτριας στην κατηγορία “Kids Friendly”.

«Συγχαρητήρια στο startupper για αυτή την πρωτότυπη κατηγορία. Συγχαρητήρια και στη Woli και σε όλη την ομάδα. Χαίρομαι πολύ για τους διαφορετικούς κλάδους που έχω ακούσει σήμερα. Το Startupper πρέπει να βοηθήσει με όλα τα μέσα του ώστε οι νέοι άνθρωποι να ενημερώνονται και να μπορούν να ακολουθήσουν αντίστοιχα παραδείγματα με τα δικά σας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Δανδόλου.

Η τρομερή «ατάκα» και ο πιο γλυκός καλεσμένος

Μια από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν η Startup εταιρεία Hoolie Pet κέρδισε το πρωτότυπο βραβείο της κατηγορίας Pet Friendly στα Startupper Awards 2023, με τον CEO και co-founder της, Κωνσταντίνο Φωτόπουλο, να το παραλαμβάνει με τρομερή «ατάκα» και… εκλεκτή συνοδεία!

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωτόπουλος ανέβηκε στη σκηνή συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τον Δαίδαλο, το πανέμορφο Πομεράνιαν της Hoolie Pet, το οποίο δεν… ψάρωσε καθόλου από τα φώτα και τις βραβεύσεις, «κλέβοντας την παράσταση» με το κέφι του.

Ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, αφού είχε ακούσει ήδη αρκετούς Startuppers να αναφέρονται στον επαναπατρισμό τους είπε πως «εμείς δεν ήρθαμε από το εξωτερικό, αλλά κατευθείαν από… Νέα Ιωνία!», καταχειροκροτούμενος από το ενθουσιασμένο κοινό για την ευρηματικότητά του.

Συνέχισε αναφέροντας ότι η Hoolie Pet έχει δημιουργήσει ασφαλιστική κάλυψη για τα κατοικίδια και στάθηκε επίσης στην πρόσφατη συνεργασία με κορεατική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία κάνει διάγνωση κατάστασης ενός pet μέσα σε δύο λεπτά από φώτο, με ακρίβεια πάνω από 90%, ενώ ευχαρίστησε το Startupper για τη βράβευσή του.

Την απονομή του βραβείου στην κατηγορία Pet Friendly έκανε η Μαρία Χαλά, επικεφαλής του Female Founders’ Startups Cluster, ICC WOMEN HELLAS.

Οι 21 νικητές των Startupper Awards 2023 ανά κατηγορία

STARTUP OF THE YEAR : Νικήτρια εταιρεία : SafeSize

TOP DEAL : Νικήτρια εταιρεία : FlexCar

RISING STARTUP : Νικήτρια εταιρεία : My Roomie

AD/MARKETING TECH : Νικήτρια εταιρεία : E-Satisfaction

AGRITECH : Νικήτρια εταιρεία : Centaur Analytics

ARTIFICIAL INTELLIGENCE : Νικήτρια εταιρεία : Môveo AI

BIG DATA : Νικήτρια εταιρεία : [i2.d] technologies

ENTERTAINMENT : Νικήτρια εταιρεία : Vimodji

ENVIRONMENT : Νικήτρια εταιρεία : Pandas

FINTECH : Νικήτρια εταιρεία : Excelon

HEALTH / BIOTECH : Νικήτρια εταιρεία : BIOEMTECH

INSURTECH : Νικήτρια εταιρεία : Covariance

KIDS FRIENDLY Νικήτρια εταιρεία : Woli

LEASING : Νικήτρια εταιρεία : Instacar

LOGISTICS : Νικήτρια εταιρεία : BOX NOW

MARITIME : Νικήτρια εταιρεία : Deep Sea Technologies

PET FRIENDLY : Νικήτρια εταιρεία : Hoolie Pet

PROPTECH : Νικήτρια εταιρεία : Prosperty

RETAILTECH : Νικήτρια εταιρεία : Keyvoto

SMART CITIES : Νικήτρια εταιρεία : Fuelics

TRAVEL/CULTURAL : Νικήτρια εταιρεία : Ferryhopper

Κατά την τελική ομιλία του ο Γιάννης Διονάτος, αφού ευχαρίστησε θερμά όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, θύμισε την υπόσχεση που είχε δοθεί στα προηγούμενα βραβεία το 2018 για την έκδοση περιοδικού σχετικά με το οικοσύστημα των Startups και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, εκθείασε την ομάδα του Startupper για τη διοργάνωση των Awards, μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια του οργανισμού και δεσμεύθηκε για τη διοργάνωση ακόμα πιο… λαμπερών events σχετικών με το οικοσύστημα καινοτομίας και την τεχνολογία μέσα στο 2024!

Η βραδιά έκλεισε όταν οι 21 μεγάλοι νικητές των Startupper Awards 2023, με εξαιρετικά καλή διάθεση και υπό τον ήχο ενός θερμού χειροκροτήματος από το κοινό, ανέβηκαν στη σκηνή για μια αναμνηστική φωτογραφία με τα βραβεία τους!

Ποιοι είναι οι μεγάλοι νικητές των Startupper Awards 2023

Startup of the Year

SafeSize: Η Startup που διαμορφώνει το μέλλον της αγοράς υποδημάτων και σας βρίσκει το ιδανικό παπούτσι
Μια πραγματικά λαμπρή ιδέα από την Ελλάδα, η οποία κατάφερε να πάρει «σάρκα και οστά » και μετουσιώθηκε σε μια πρωτοποριακή εταιρεία που έφερε τη μεγάλη επανάσταση στον τομέα των υποδημάτων. Ο λόγος για την SafeSize, η οποία δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί όλους, που δεν είναι άλλο από την εύρεση του σωστού παπουτσιού. Χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία της εταιρείας, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να βρίσκει το ακριβώς κατάλληλο μέγεθος παπουτσιού για το πόδι του. Ειδικότερα, ο καταναλωτής μπορεί να χρησιμοποιήσει το εξελιγμένο ScanMate 3D foot scanner της SafeSize, το οποίο βρίσκεται σε επιλεγμένα φυσικά καταστήματα, ώστε να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο ψηφιακό αντίγραφο του ποδιού του. Η καινοτομία της εταιρείας βρίσκεται ακριβώς στο γεγονός ότι ο αλγόριθμος της «δοκιμάζει» όλα τα παπούτσια στο πόδι του καταναλωτή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις για παπούτσια με άψογη εφαρμογή.

Top Deal

FlexCar: Η εταιρεία – φαινόμενο της ελληνικής Startup σκηνής

Από την ίδρυση της το 2018 μέχρι σήμερα η FlexCar χάρη στις υπηρεσίες Leasing αυτοκινήτου “νέας γενιάς” που προσφέρει, έχει καταφέρει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες βλέπουν την απόκτηση οχήματος. Ειδικότερα, οι πελάτες της FlexCar απολαμβάνουν μια απλή, προσβάσιµη και all-inclusive υπηρεσία απόλυτης ευελιξίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης, πληρώνοντας μόνο ένα σταθερό μηνιαίο μίσθωμα το οποίο καλύπτει τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια, κόστη συντήρησης και επισκευής του οχήματος, τα πάντα με εξαίρεση το καύσιμο.

Kids friendly

Woli: Το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι για παιδιά και εφήβους

Η Woli κάνει το μάθημα της οικονομίας πιο διασκεδαστικό από ποτέ. Χάρη στην πλατφόρμα της Woli, τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά μπορούν να είναι σίγουροι ότι κάνουν σωστή οικονομική διαχείριση και να εξοικονομούν χρήματα σε πραγματικό χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια mobile τραπεζική εφαρμογή και προπληρωμένη κάρτα, η οποία απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 10-18 ετών και τους βοηθά να ελέγχουν τις αγορές και τα έξοδά τους, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να κατανοήσουμε με έναν έξυπνο και εύκολο τρόπο βασικές έννοιες της οικονομίας.

Agro/food Tech

Centaur Analytics: Η Startup της “έξυπνης” εφοδιαστικής αλυσίδας αγροτικών προϊόντων

Η Centaur Analytics αξιοποιεί τα πιο high tech «εργαλεία» για να «μετασχηματίσει» τον κλάδο της γεωργίας. Η Startup από τον Βόλο έχει δημιουργήσει μια λύση ειδικά για την περίοδο μετά τη συγκομιδή, όταν η σοδειά αποθηκεύεται και η οποία διασφαλίζει σε πραγματικό χρόνο ότι βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ποιότητα μέχρι να φύγει για επεξεργασία ή πώληση, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει τους παραγωγούς για όποια ζητήματα προκύψουν έτσι ώστε να γίνουν προληπτικά οι απαραίτητες ενέργειες. Όλο αυτό γίνεται πραγματικότητα με τη βοήθεια διασυνδεδεμένων αισθητήρων, οι οποίοι παρακολουθούν τα προϊόντα από τη στιγμή της αποθήκευσής τους μέχρι και την ώρα που θα φτάσουν στο ράφι.

Fintech

Excelon: Η πιο sophisticated crypto fintech Startup στην Ελλάδα

Η Excelon στα πέντε μόλις χρόνια λειτουργίας της, έχει καταφέρει να μετατρέψει το πέρασμα από τον κόσμο του παραδοσιακού χρήματος σε εκείνον των κρυπτονομισμάτων σε μια εξαιρετικά απλή διαδικασία. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των νέων, η εταιρεία παρέχει στους χρήστες της όλα όσα ζητούν από μία τράπεζα, με στόχο να κάνει την καθημερινότητα τους πιο εύκολη και απλή.

Ειδικότερα, η Excelon μπορεί να βλέπει με σιγουριά τη μελλοντική εξέλιξη της τραπεζικής ψηφιακής εμπειρίας που ήδη προσφέρει σε πελάτες της σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έχοντας πάντα ως γνώμονα τις διαρκείς αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο του χρήματος, έχει σχεδιάσει το digital onboarding, χάρη στο οποίο ο πελάτης αποκτά πρόσβαση σε εφαρμογές, όπως ψηφιακό πορτοφόλι με παροχή IBAN και δυνατότητα για εμβάσματα μέσω SEPA, Instant SEPA, SWIFT, ή μέσω UK Faster Payments, Debit Mastercard, καθώς και πορτοφόλι για ψηφιακά νομίσματα και ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων.

Retail Tech

Keyvoto: Η πρωτοποριακή πλατφόρμα που επέλεξαν περισσότερα από 500 brands πολυεθνικών και ελληνικών επιχειρήσεων

Η Keyvoto είναι η πλατφόρμα που βάζει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του retail tech. Πιο αναλυτικά, χάρη στην προηγμένη πλατφόρμα της Keyvoto, τα προϊόντα φτάνουν στο ράφι μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, καταργώντας τα αμέτρητα excel. Οι πρωτοποριακές λύσεις της εταιρείας φέρνουν την επανάσταση στο λιανεμπόριο, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία αγορών στο ψηφιακό ράφι.

Ειδικότερα, η PXM πλατφόρμα της Keyvoto προσφέρει τη δυνατότητα αυτοματοποίησης της διανομής πληροφοριών για τα προϊόντα, δίνοντας τέλος στη χειροκίνητη εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων.

Big Data

[i2.d] technologies: Η ελληνική startup που κατακτά τη διεθνή αγορά λογισμικού cloud

Η [i2.d] technologies είναι μια ελληνική deep-tech νεοφυής επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2018 και παρέχει καινοτόμες Β2Β υπηρεσίες στο Cloud, ικανές να ενσωματώσουν την αρχιτεκτονική του μοντέλου διάθεσης SaaS.

Στον «πυρήνα» της φιλοσοφίας της [i2.d] technologies βρίσκεται η ανάπτυξη τεχνολογίας που αξιοποιείται άμεσα από τον χρήστη-πελάτη ως cloud υπηρεσία και εφαρμόζεται χωρίς ανάγκη επέμβασης στον κώδικα λογισμικού. Η παροχή υπηρεσιών Cloud «in-a-box», μέσω ενσωμάτωσης της multi-tenancy αρχιτεκτονικής στις προσφερόμενες υπηρεσίες, συνιστά τον βασικό τομέα δραστηριοποίησης της εταιρείας ως μία από τις πιο καινοτόμες εφαρμογές παγκοσμίως για την υιοθέτηση του μοντέλου SaaS.

Health/Bio Tech

BIOEMTECH: Ένα λαμπρό παράδειγμα ελληνικής ερευνητικής καινοτομίας που ξεχωρίζει διεθνώς

Διαχρονικά τα ελληνικά ερευνητικά κέντρα κρατάνε τα ηνία της ελληνικής καινοτομίας, παράγοντας έργο διεθνών προδιαγραφών.
Ειδικότερα, η BIOEMTECH απευθύνεται σε ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και φαρμακευτικές εταιρείες, κυρίως του εξωτερικού και δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: στην παροχή υπηρεσιών προκλινικής μελέτης νέων φαρμάκων, μέσα στα αδειοδοτημένα εργαστήριά της, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση καινοτόμων συσκευών, που επιτρέπουν τη μη επεμβατική απεικόνιση φαρμάκων σε πειραματόζωα και τέλος στη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, όπου επεκτείνει την τεχνογνωσία των μελών της, ενώ διευρύνει το διεθνές δίκτυο συνεργασιών της.

Travel/ Cultural

Ferryhopper: Η εταιρεία-συνώνυμο των ακτοπλοϊκών μας μεταφορών

Η Ferryhopper, η από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να επιφέρει ένα πραγματικό disrupt στην αγορά των τα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, λύνοντας τον γρίφο των online κρατήσεων.

Χάρη στην Ferryhopper το πρόβλημα της εύρεσης απευθείας δρομολογίων προς προορισμούς χωρίς τέτοια δυνατότητα, έγινε διασκέδαση. Οι ιδρυτές της δημιούργησαν ένα διαδικτυακό marketplace ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που παρείχε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επιλογή συνδυασμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη διασύνδεση προορισμών χωρίς απευθείας σύνδεση. Σήμερα με το Ferryhopper μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε περισσότερους από 500 προορισμούς σε 26 χώρες, ενώ έχετε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε όποιο ταξίδι θέλετε, συνδυάζοντας πλοία και προορισμούς.

Environment

Pandas: Αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά των μεταχειρισμένων smartphones

Έχοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στο DNA της, η ελληνική Pandas.io σας δίνει την ευκαιρία να δώσετε καινούρια ζωή στο smartphone σας.

Η πρωτοποριακή Startup προσφέρει την πιο γρήγορη και ασφαλή εμπειρία trade-in, δίνοντας ζωή στις μεταχειρισμένες συσκευές σε λιγότερο από 3 λεπτά! Χάρη στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί, αναγνωρίζει τη μάρκα και το μοντέλο της εκάστοτε συσκευής, ελέγχει την κατάστασή της και δίνει μια δίκαιη τιμή, βασισμένη στην αξία της στην αγορά. Έτσι, ξεκινά ένας τεράστιος κύκλος ασφαλούς ανακύκλωσης συσκευών, η οποία πραγματοποιείται είτε σε κάποιο Pandas ATM, είτε σε ένα συνεργαζόμενο κατάστημα, ή ακόμα και από το σαλόνι του σπιτιού μας, χάρη στην υπηρεσία Pandas Scooter.

Smart City

Fuelics: Οι ελληνικοί «έξυπνοι» αισθητήρες στην υπηρεσία των επιχειρήσεων και των smart cities

Έχοντας ξεκινήσει την πορεία της τον Ιούλιο του 2019, η αμιγώς ελληνική Fuelics αποτελεί μία από τις κορυφαίες νεοφυείς εταιρείες στον τομέα τεχνολογιών αιχμής για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT), που συνεχώς κερδίζει διεθνή αναγνώριση και υλοποιεί σημαντικά έργα στο εξωτερικό. Ιδρύθηκε για να σχεδιάζει, να κατασκευάζει και να προσφέρει λύσεις τεχνολογιών του Διαδικτύου των Αντικειμένων, συνδυάζοντας hardware και software, που σχετίζονται με τη μείωση ενεργειακού αποτυπώματος δημοτικών κτιρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βιώσιμη μετακίνηση και τη βελτίωση ποιότητας ζωής. Γνωρίζοντας καλά τη σημασία της εξοικονόμησης νερού και φυσικών πόρων, μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα δημοτικών κτιρίων, παράγει αποκλειστικά «Made in Greece» αισθητήρες για τη διαχείριση ενέργειας και νερού και συμβάλλει στη βιώσιμη μετακίνηση, στην εξυπηρέτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και εν τέλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων.

Proptech

Prosperty: Η εταιρεία που χαράσσει το μέλλον της αγοράς ακινήτων

Η Prosperty αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του real estate, χάρη στην πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα της η οποία παρέχει πολλάπλες δυνατότητες στους χρήστες της.
Πιο αναλυτικά, η Startup που ιδρύθηκε το 2020 από τους Αντώνη Μαρκόπουλο, Νίκο Πατσιόγιαννη και Αντώνη Δεσποτάκη, στόχο έχει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν, πωλούν, ενοικιάζουν και διαχειρίζονται ακίνητα. Για την ακρίβεια, η Prosperty διαμορφώνει το μέλλον των ακινήτων ψηφιακά, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία και ανάλυση δεδομένων στην αγορά ακινήτων, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία για ιδιοκτήτες, αγοραστές και ενοικιαστές ακινήτων.

Entertainment

Vimodji: Το app που σας επιτρέπει να δείξετε άφοβα τα συναισθήματα σας

Το Vimodji δίνει τη δυνατότητα αποστολής video μηνυμάτων, που εκφράζουν τα συναισθήματα και τη διάθεση των χρηστών. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εφαρμογή που ενσωματώνεται στο Viber ως chat extension και αλλάζει τα δεδομένα στις προσωπικές και ομαδικές ψηφιακές συνομιλίες. Χάρη στο Vimodji, οι χρήστες του Viber μπορούν να αλληλεπιδρούν και να εκφράζονται δημιουργικά χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας βίντεο μέσα από την πλούσια βιβλιοθήκη του.

Logistics

BOX NOW: Η «πράσινη« Startup που άλλαξε τους κανόνες στις παραδόσεις δεμάτων

Με τεχνολογία αιχμής και με τις σύγχρονες ανάγκες του πελάτη στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της η BOX NOW αποτελεί μια από τις πιο «πράσινες» και πρωτοποριακές Startups στην Ελλάδα.

Η εταιρεία εμφανίστηκε στην αγορά πριν από δύο χρόνια (ίδρυση Απρίλιος 2021) και άλλαξε τα δεδομένα στις παραδόσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα του Last Mile Delivery, ωστόσο δεν υπόκειται στην κλασική αγορά των κούριερ, καθώς δεν προσφέρει υπηρεσίες ίδιες με αυτές των παραδοσιακών εταιριών. Αντίθετα, ικανοποιεί το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς το οποίο όταν κάνει τις αγορές του online, επιθυμεί έναν εναλλακτικό τρόπο παράδοσης, που προσφέρει ευελιξία, αμεσότητα και συνάδει περισσότερο με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Rising Startup

Myroomie: Το app που σας βρίσκει συγκάτοικο…χθες!

Το Myroomie δίνει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αυτή τη στιγμή που δεν είναι άλλο από την εύρεση κατοικίας. Απευθύνεται σε όσους έχουν σπίτι και ελεύθερο δωμάτιο και αναζητούν συγκάτοικο, αλλά και σε όσους είναι μόνοι και αναζητούν κατοικία.

Η πλατφόρμα είναι απλή στην χρήση: Κάποιος που είτε έχει ελεύθερο χώρο, π.χ. ένα δωμάτιο που δεν χρησιμοποιεί, είτε είναι μόνος και ψάχνει να νοικιάσει δωμάτιο, μπαίνει στην πλατφόρμα και μπορεί να κάνει αναζήτηση στις αγγελίες με βάση μια σειρά από φίλτρα.

Ad/ Marketing tech

e-satisfaction: Τo νούμερο 1 ελληνικό Customer Feedback Solution!

Η e-satisfaction αποτελεί την ελληνική λύσης για επιχειρήσεις και οργανισμούς που θέλουν να έχουν το feedback των πελατών τους.

Πιο συγκεκριμένα, το e–satisfaction.com είναι μια τεχνολογική λύση που εφαρμόζεται στην αγορά του retail, συλλέγοντας και αξιοποιώντας το feedback των καταναλωτών. Με το e-satisfaction.com, οι retailers μπορούν να αξιοποιήσουν το feedback των πελατών τους για να βελτιώσουν τα operations τους, αλλά και για να αυξήσουν το customer loyalty και τα conversion rates τους, αυξάνοντας την αξία κάθε πελάτη και την ικανοποίησή του.

Leasing

instacar: Φέρνει τη νέα εποχή στο leasing αυτοκινήτου

Το instacar ιδρύθηκε το 2018 και έκανε το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας του τον Σεπτέμβριο του 2019, παρέχοντας μια καινοτόμο λύση, για να καλύψει το κενό ανάμεσα στην ενοικίαση αυτοκινήτου και το παραδοσιακό leasing.

Πιο αναλυτικά το instacar έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα ευέλικτης μίσθωσης οχημάτων, τα οποία ένας ιδιώτης ή μία επιχείρηση μπορεί να μισθώσει από 1 μήνα και για όσο θέλει κάποιος. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται χωρίς τις δεσμεύσεις και χωρίς την προκαταβολή που ισχύει στο παραδοσιακό leasing, ενώ ο καταναλωτής με ένα μηνιαίο μίσθωμα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα σύγχρονο όχημα και να το αποκτήσει με μερικά κλικ. Με μηνιαία συνδρομή οι ιδιώτες και επιχειρήσεις αποκτούν κάλυψη μικτής ασφάλειας, παροχή 24ώρης οδικής βοήθειας, διακοπή συμβολαίου χωρίς πρόστιμο.

Insurtech

Covariance: Η InsurTech Startup που φέρνει την επανάσταση στον κλάδο των ασφαλίσεων μέσω των big data

Με την αξιοποίηση σε πραγματικό χρόνο και με την επιστημονική εγκυρότητα σύνθετων δεδομένων από διάφορες πηγές η Covariance ήρθε για να ανατρέψει τον τρόπο που οι ασφαλιστικές εταιρείες αξιοποιούν τα μεγάλα δεδομένα τους έως σήμερα.

Ειδικότερα, μέσω της ανάπτυξης τεχνολογίας αιχμής, αλλά και σύνθετων αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης η Startup συμβάλει στην ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού και καινοτόμου εταιρικού μοντέλου για τους πελάτες της.

Maritime

DeepSea Technologies: Ναυτιλιακή καινοτομία made in Greece

Η DeepSea Technologies αναβαθμίζει το μέλλον της ναυτιλίας αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από τους Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο και Roberto Coustas, οι οποίοι είχαν οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία και σπουδές πάνω στη μηχανική μάθηση.

Η DeepSea δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων για να οδηγήσουν τη βιομηχανία της ναυτιλίας μπροστά. Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα έχει δημιουργήσει συγκεκριμένα μία πλατφόρμα – λογισμικό για την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πλοίων. Η πλατφόρμα της εταιρείας παρακολουθεί την απόδοση και τα λειτουργικά δεδομένα πλοίων, κοινοποιώντας σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που συλλέγει στους ιδιοκτήτες ή τους ναυλωτές.

Pet Friendly

Hoolie Pet: Η Startup που εξασφαλίζει την ευημερία των τετράποδων φίλων μας

Η Hoolie Pet λύνει τα χέρια κάθε ιδιοκτήτη ο οποίος ανησυχεί για την υγεία και ευεξία του αγαπημένου του τετράποδου. Η καινοτόμος ελληνική εταιρεία, ξεχωρίζει για τη δέσμευσή της να παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες και προϊόντα για τους τετράποδους φίλους μας. Έγινε γρήγορα γνωστό όνομα στη βιομηχανία κατοικίδιων ζώων, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων λύσεων για την κάλυψη των αναγκών τους αλλά και των ιδιοκτητών τους, έχοντας έτσι δημιουργήσει μια εξαιρετική φήμη για τις αξιόπιστες και επαγγελματικές υπηρεσίες της.

AI

Môveo AI: Η ελληνική Startup που φέρνει την ΑΙ στις επιχειρήσεις

Η Môveo AI εξειδικεύεται στο χώρο του αποκαλούμενου conversational AI δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη (AI), προκειμένου να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

H Môveo AI ιδρύθηκε το 2021 από τον Πάνο και τον Γιώργο Καραγιάννη και τον Θάνο Παπαδημητρίου, οι οποίοι, όντες στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, ξεκίνησαν να αναπτύσσουν μία πλατφόρμα, αξιοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης (machine learning) και αλγορίθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (nature language processing). Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα.

Χορηγοί των STARTUPPER AWARDS
•Εθνική Τράπεζα
•Accenture
•efood
•HUAWEI
•Επιθεώρηση Εθνικής Ασφαλιστικής Γ. Φουφόπουλου
•BCO
•Generation Y
•Athens International College

Υπό την αιγίδα
•ΣΕΚΕΕ
•ΕΕΝΜΑ
•ΣΕΒ

Υποστηρικτές
•ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
•ΕΑΤΕ
•Envolve
•Inglelandi

Χορηγοί Επικοινωνίας
•ΑΘΗΝΑΙΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
•ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ MEDIA
•ONE CHANNEL
•Globeone Digital
•Infocom.gr
•digitallife.gr
•My phone
•STARTUPPER MAG
•Startupper.gr
•ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ
•emea.gr
•govnews.gr
•greenbusiness.gr

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG Δεκεμβρίου #44

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις