Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vodafone: Mega deal 1,5 δισ. δολαρίων με τη Microsoft για Generative AI υπηρεσίες

Η βρετανική εταιρεία θα επενδύσει 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης με επίκεντρο τον πελάτη, που αναπτύσσεται με τις τεχνολογίες Azure OpenAI και Copilot της Microsoft.

Η Vodafone υπέγραψε δεκαετή συνεργασία με τη Microsoft για να φέρουν υπηρεσίες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, ψηφιακές, επιχειρηματικές και cloud σε περισσότερες από 300 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις και καταναλωτές στις ευρωπαϊκές και αφρικανικές αγορές της.

Η βρετανική εταιρεία θα επενδύσει 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης με επίκεντρο τον πελάτη, που αναπτύσσεται με τις τεχνολογίες Azure OpenAI και Copilot της Microsoft, αντικαθιστώντας τα φυσικά κέντρα δεδομένων με οικονομικότερες και κλιμακούμενες υπηρεσίες στο Azure cloud .

Η Microsoft θα γίνει επενδυτής μετοχών στην πλατφόρμα IoT της Vodafone, όταν αυτή αποσχιστεί ως αυτόνομη εταιρεία μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, συμβάλλοντας στην κλιμάκωση της οικονομικής πλατφόρμας κινητής στην Αφρική.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Vodafone, Luka Mucic, η ηγετική θέση της Microsoft στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, σε συνδυασμό με τη συνεργασία της με την OpenAI, θα βοηθήσουν τη βελτίωση και ενίσχυση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών της Vodafone.

Η Microsoft αναπτύσσει ψηφιακά δίδυμα (digital twins) για τη μοντελοποίηση περιβαλλόντων παραγωγής, ώστε να μπορούν να δοκιμαστούν βελτιώσεις διαδικασιών στο cloud.

H πλατφόρμα κινητής M-PESA της Vodafone, η οποία λειτουργεί στην Κένυα, την Τανζανία, τη Νότια Αφρική και άλλες αφρικανικές περιοχές μοιράζεται κοινούς στόχους με τη Vodafone, όπως η προώθηση του ψηφιακού αλφαβητισμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις