Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Synopsys εξαγοράζει την Ansys με δυναμική παρουσία στην Ελλάδα για 35 δισ. δολάρια

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Η Synopsys, εταιρεία αυτοματισμού σχεδίασης και λογισμικού ημιαγωγών εξαγοράζει την Ansys, εταιρεία λογισμικού μηχανικής και σχεδιασμού προϊόντων, σε μια συμφωνία ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Ansys θα λάβουν 197,00 δολάρια σε μετρητά και 0,3450 μετοχές της κοινής μετοχής της Synopsys για κάθε μετοχή της Ansys.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025, με την επιφύλαξη της έγκρισης από τους μετόχους της Ansys, της λήψης των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και άλλων συνήθων όρων κλεισίματος.

H Ansys είναι παγκόσμιος ηγέτης σε Παραγωγή Λογισμικού Ψηφιακών Προσομοιώσεων και ήρθε στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2019 με την εξαγορά της Helic και από τότε βρίσκεται σε πορεία συνεχούς ανάπτυξης, απασχολώντας ήδη 120 εργαζομένους. Υπερδιπλασιάζοντας τα στελέχη της μέσα στα 2 τελευταία χρόνια κι ανοίγοντας θέσεις εργασίας ευρέως φάσματος ειδικοτήτων, νέων για την ελληνική πραγματικότητα, η Ansys συμβάλλει έμπρακτα στην απορρόφηση νέων αποφοίτων καθώς και στον επαναπατρισμό ταλέντου. Συγκεκριμένα για το έτος 2023, το 20% των νέων προσλήψεων αφορά άτομα που επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από χρόνια καριέρας στο εξωτερικό.

Η Ansys εξαγοράζει την πρώτη ελληνική Scaleup, την Helic

Τα οφέλη της ένωσης ANSYS  και Synopsys 

Η Synopsys είναι μια εταιρεία που παρέχει λογισμικό αυτοματισμού ηλεκτρονικού σχεδιασμού (EDA).Τα εργαλεία και οι υπηρεσίες λογισμικού της εταιρείας χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό και την επαλήθευση σύνθετων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και συστημάτων σε τσιπ (SoCs), καθώς και για την ανάπτυξη λογισμικού για ενσωματωμένα συστήματα. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας EDA της Synopsys με τις καθιερωμένες δυνατότητες προσομοίωσης και ανάλυσης της Ansys μπορεί να προσφέρει στους πελάτες μια ολοκληρωμένη, ισχυρή και επικεντρωμένη στο σύστημα προσέγγιση στην καινοτομία.

Όλοι οι πελάτες της Ansys, συμπεριλαμβανομένων εκείνων εκτός της βιομηχανίας ημιαγωγών, μπορούν να επωφεληθούν από την πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τεχνολογιών που θα προωθήσουν την καινοτομία. Επίσης, θα ενισχυθεί η στρατηγική Silicon to Systems της Synopsys τόσο σε ολόκληρο τον βασικό τομέα EDA όσο και σε εξαιρετικά ελκυστικούς γειτονικούς τομείς ανάπτυξης, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροδιαστημική και η βιομηχανία, μεταξύ άλλων, όπου η Ansys έχει εδραιωμένη παρουσία και επιτυχημένη εμπειρία go-to-market.

Η Synopsys και η Ansys έχουν μια επιτυχημένη και αναπτυσσόμενη συνεργασία από το 2017 και αναμένεται να παρέχουν στους πελάτες μια ευρύτερη, βαθιά ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων λογισμικού για την επίλυση των πιο δύσκολων προκλήσεων σχεδιασμού.

Η Ansys και η Synopsys εργάζονται ήδη για να ενσωματώσουν τα κορυφαία προϊόντα τους για να εξομαλύνουν τη ροή σχεδιασμού chiplet. Για να ενισχύσει τη συνεργασία του οικοσυστήματος που απαιτείται για την προώθηση συστημάτων πολλαπλών μητρών, η Synopsys κατέληξε σε συμφωνία με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) και την Ansys. Προσπαθώντας να βελτιώσει την απόδοση των αυτόνομων συστημάτων με τη νέα ροή αναφοράς mmWave, η Synopsys ενώθηκε επίσης με την Ansys και την Keysight για να συνεργαστεί με την TSMC.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις