Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

The Hellenic Initiative – Venture Impact Awards: Στο πλευρό των ελληνικών Startups

Τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα, δώδεκα από τις πιο ελπιδοφόρες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ελλάδας τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν συνολικά με 160.000 δολάρια, μέσω της γενναιόδωρης υποστήριξης του Charles C. Condes Trust, όχι μόνο για τις εμπορικές τους επιτυχίες αλλά και για τη συνεισφορά τους στην κοινωνία και το μέλλον της Ελλάδας, «ανταποδίδοντας» αυτή τη στήριξη με διάφορους τρόπους, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στην 4η ετήσια τελετή απονομής των Venture Impact Awards (VIA) της The Hellenic Initiative (THI) τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα, δώδεκα από τις πιο ελπιδοφόρες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ελλάδας τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν συνολικά με 160.000 δολάρια, μέσω της γενναιόδωρης υποστήριξης του Charles C. Condes Trust, όχι μόνο για τις εμπορικές τους επιτυχίες αλλά και για τη συνεισφορά τους στην κοινωνία και το μέλλον της Ελλάδας, «ανταποδίδοντας» αυτή τη στήριξη με διάφορους τρόπους, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Γιάννης Διονάτος, εκδότης του Startupper.gr και ιδρυτής και εκδότης της EMEA Media ήταν ο MC, παρουσίασε τις νικήτριες ομάδες και ηγήθηκε ενός Fireside Chat για τους θριάμβους και τις προκλήσεις τους με τους ηγέτες τους. Στις παρατηρήσεις του, τόνισε τη δέσμευσή του να «είναι εκεί την επόμενη μέρα» που δίνονται τα βραβεία και σε προγράμματα όπως το VIA, που παρέχουν ζωτικής σημασίας κεφάλαια σε κρίσιμες στιγμές.

Μιχάλης Πρίντζος, Επικεφαλής της THI, καλωσόρισε τους νικητές και τους προσκεκλημένους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο προσωρινός Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Peter Poulos, έκανε καταληκτικές παρατηρήσεις. Ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της THI, και ιδιαίτερα το Charles C. Condes Trust. Ο Peter Poulos μίλησε θερμά για την Harriette Condes Zervakis, ανιψιά του Charles Condes. Η ίδια δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, αλλά ο Peter Poulos ζήτησε ένα χειροκρότημα για την πραγματοποίηση του ονείρου του θείου της να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα όπως το VIA που λειτουργεί για να αντιστρέψει το braindrain στην αγαπημένη του Ελλάδα.

Οι φετινοί νικητές είναι:

Βραβεία $20,000

College Link – Οι Ακαδημίες eLearning βοηθούν τους μαθητές να βρουν μαθήματα που οδηγούν στις δουλειές των ονείρων τους και να παρέχουν διαδικτυακή εκπαίδευση από έμπειρους επαγγελματίες.

PDoT – Πρωτοπόροι στη νανοτεχνολογία και την 3-D εκτύπωση ηλεκτρονικών συσκευών.

Proxy Foods – Βελτιστοποιεί τη σύνθεση συνταγών της βιομηχανίας τροφίμων με την ακρίβεια της AI για επιτάχυνση της καινοτομίας τροφίμων και ποτών.

Along Route – Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προηγμένων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης (AI) για τη δημιουργία εξαιρετικά ακριβών θαλάσσιων μετεωρολογικών προβλέψεων.

Βραβεία $10.000

Aigle Health – Αξιοποιεί κλινικά δεδομένα και AI για τη βελτιστοποίηση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης και της ανακάλυψης θεραπειών.

ASKLEPIEIA Health Cluster – Ένα συνεταιριστικό δίκτυο παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και επιχειρήσεων φιλοξενίας με επίκεντρο την ευεξία και τον ιατρικό τουρισμό.

Click to Therapy – Παρέχει πρόσβαση σε κορυφαίους ψυχολόγους στο δίκτυό τους από 250+ ελεγμένους επαγγελματίες.

Kleesto – Δημιουργεί εξοικονόμηση χρόνου για τους επαγγελματίες του τουρισμού μέσω της αποτελεσματικότητας των λειτουργιών και της αυτοματοποίησης κρατήσεων.

Managi – Γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των ελληνικών προϊόντων τροφίμων & ποτών και φυσικών καλλυντικών προϊόντων και της παγκόσμιας αγοράς.

My Team – Προσφέρει πλήρως ολοκληρωμένες λύσεις για τη λειτουργία αθλητικών συλλόγων.

Pobuca – Η ισχυρή πλατφόρμα και οι υπηρεσίες AI βοηθούν τις μάρκες και τους λιανοπωλητές να μετρούν, να σχεδιάζουν και να βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών τους.

TPL – Βοηθά τους προμηθευτές να πωλούν online και να παραδίδουν τα προϊόντα τους διεθνώς.

Η The Hellenic Initiative, που ιδρύθηκε το 2012, είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρνει κοντά Έλληνες και Φιλέλληνες της Διασποράς για να επενδύσουν στην Ελλάδα σήμερα μέσω προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην οικονομική ανάπτυξη και την ανακούφιση από την κρίση. Είναι η μεγαλύτερη ελληνική οργάνωση της Διασποράς στον κόσμο.

Από την ίδρυσή της, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει επενδύσει περισσότερα από 21 εκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα, 191 επιχορηγήσεις ανακούφισης από την οικονομική κρίση ύψους 8,7 εκατομμυρίων δολαρίων και επιχορηγήσεις οικονομικής ανάπτυξης συνολικού ύψους 12,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε 97 επιχορηγήσεις, συμβάλλοντας στην τόνωση της αξιοσημείωτης ανάκαμψης της Ελλάδας και, το σημαντικότερο, στην οικοδόμηση ενός λαμπρότερου μέλλοντος παρέχοντας υλική και ηθική υποστήριξη στις πιο ελπιδοφόρες νεοσύστατες επιχειρήσεις της.

Το πρόγραμμα VIA έχει δώσει περίπου 800.000 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα σε 49 νικήτριες εταιρείες από την έναρξή του, πολλές από τις οποίες αναφέρουν ότι τα κεφάλαια ήταν ζωτικής σημασίας.
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Peter Poulos είπε ότι «στο ερώτημα ‘πού ψάχνουμε ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας’», απαντά: «η απάντηση είναι ακριβώς εδώ» δείχνοντας τους νικητές της VIA. Στη συνέχεια περιέγραψε τη δύσκολη αλλά ικανοποιητική διαδικασία της υποβολής των περισσότερων από 80 προτάσεων πρώτα σε 20 και στη συνέχεια σε 12. «Όποιος αναρωτιέται για το μέλλον της Ελλάδας μπορεί απλά να έρθει στις εκδηλώσεις μας».

Η Harriette Condes Zervakis, Trustee του Charles C. Condes, δήλωσε: «Είναι τιμή μου για την υποστήριξή μας στα Venture Impact Awards της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο προάγει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, αλλά λειτουργεί και ως καταλύτης για θετικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Μαζί, επενδύουμε στο μετασχηματιστικό δυναμικό αυτών των εγχειρημάτων, δημιουργώντας μια κληρονομιά προόδου και ευημερίας για τις επόμενες γενιές – εκπληρώνοντας το διαρκές όραμα και τη διαθήκη του αείμνηστου θείου μου».

Ο Andrew N. Liveris, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της THI, δήλωσε: «Τα Venture Impact Awards αποδεικνύουν την ολιστική προσέγγιση της THI για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης. Η THIέχει γίνει πόλος έλξης για την προσέλκυση των επιχειρηματιών με τα περισσότερα κίνητρα στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τους τιμούμε, τους ανταμείβουμε και τους συνδέουμε σε δίκτυα, προγράμματα και μέντορες που τους βοηθούν να προχωρήσουν».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις