Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Episode 1: Νέο fund ύψους 76 εκατ. λιρών για επενδύσεις σε Pre-Seed και Seed-stage Startups

Η εταιρεία VC με έδρα το Λονδίνο, Episode 1, κλείνει το τρίτο fund της στα 76 εκατομμύρια λίρες, εστιάζοντας σε επενδύσεις πρώιμου σταδίου σε νεοσύστατες επιχειρήσεις AI, TechBio και healthtech.

Η Episode 1, μια εταιρεία VC με έδρα το Λονδίνο που επικεντρώνεται ειδικά σε επενδύσεις πρώιμου σταδίου, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο του τρίτου fund της στα 76 εκατομμύρια λίρες.

H εταιρεία θα πραγματοποιήσει 10 έως 15 επενδύσεις pre-seed και seed-stage ετησίως σε νεοσύστατες επιχειρήσεις με έδρα κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο, αν και η Episode 1 λέει ότι υπάρχει χώρος για νεοσύστατες επιχειρήσεις με έδρα τις ΗΠ και την ηπειρωτκή Ευρώπη.

Τα μεγέθη αναμένεται να κυμανθούν από £ 250.000 έως £ 3 εκατομμύρια, με την εταιρεία να επικεντρώνεται σε εταιρείες AI, TechBio, εταιρείες ανοιχτού κώδικα, υποδομής λογισμικού, healthtech και marketplace startups.

To VC έχει υποστηρίξει 69 νεοσύστατες επιχειρήσεις μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Carwow, Huboo, CloudNC, Raft, Robin AI, Fatmap και Omnipresent και αναφέρει ότι το 73% των εταιρειών χαρτοφυλακίου από το προηγούμενο ταμείο τους έχουν προχωρήσει σε Series Α.

Παράλληλα με το British Patient Capital και τη δέσμευση του National Security Strategic Investment Fund ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών, το Season 3 της  Episode 1 έλαβε υποστήριξη από την Molten Ventures. Εκτός από τους θεσμικούς επενδυτές, πάνω από το ένα τρίτο των LP του νέου ταμείου είναι πρώην ή νυν ιδρυτές, συμπεριλαμβανομένων 21 ιδρυτών που προηγουμένως υποστηρίζονταν από την εταιρεία.

Άλλα LP περιλαμβάνουν τον Alex Chesterman (ιδρυτή των Zoopla και Cazoo), Aidan Corbett (ιδρυτή της Wayflyer), Aron Gelbard (ιδρυτή της Bloom & Wild) και Alex MacDonald (ιδρυτή των Velocity Black και Sequel).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις