Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα AI εφαρμογή δημιουργεί ψεύτικες ταυτότητες για συναλλαγές crypto

Το κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας ανέρχεται στα 15 δολάρια

Μια νέα εφαρμογή από το site OnlyFake χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει ψεύτικες ταυτότητες, διαβατήρια και διπλώματα οδήγησης, τα οποία μπορούν να «περάσουν» με επιτυχία τους Know Your Customer (KYC) ελέγχους στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Το κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας ανέρχεται στα 15 δολάρια.

Για όσους δεν γνωρίζουν οι έλεγχοι KYC απαιτούν από τους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να προσδιορίσουν και να επαληθεύσουν τους πελάτες τους. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών συμμόρφωσης για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.

Το OnlyFake δημιουργεί εξαιρετικά ρεαλιστικές ψεύτικες ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης για 29 χώρες, μεταξύ των οποίων, για τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, την Αυστραλία, καθώς και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το site δέχεται πληρωμές σε διάφορα κρυπτονομίσματα, καθώς και από την υπηρεσία πληρωμών του Coinbase.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν ότι οι ψεύτικες ταυτότητες του OnlyFake θα μπορούσαν να αυξήσουν τις απάτες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Τα συγκεκριμένα έγραφα ενδέχεται να δώσουν τη δυνατότητα σε απατεώνες που παραβιάζουν λογαριασμούς, να αποκρύψουν την ταυτότητα τους, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό τους.

Ωστόσο, το OnlyFake ισχυρίζεται ότι τα έγγραφα που δημιουργεί δεν προορίζονται για παράνομες δραστηριότητες, αλλά για χρήση σε κινηματογραφικά πλατό, εικονογραφήσεις κλπ.

Παρόλα αυτά οι απάτες πάντα αποτελούσαν ένα μεγάλο πρόβλημα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Εδώ και χρόνια βλέπουμε διάφορους hackers να χρησιμοποιούν κάθε είδους μεθόδους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε συναλλαγές crypto, αποκρύπτοντας παράλληλα την ταυτότητα τους.

Η εύκολη πρόσβαση σε AI deep fake εργαλεία έχει προκαλέσει ανησυχία και στα στελέχη αρκετών crypto εταιρειών, ως προς την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ελέγχου. Ο chief security officer της Binance, Jimmy Su, προειδοποίησε σε συνέντευξη του ότι τα deepfakes θα γίνουν σύντομα τόσο ρεαλιστικά που θα εξαπατούν μέχρι και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις