Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Euronet: Εξαγοράζει την Infinitium, κορυφαία εταιρεία ψηφιακών πληρωμών στη Νοτιοανατολική Ασία

Τα προϊόντα της Infinitium θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα πληρωμών Ren της Euronet για να παρέχουν πρόσθετη προστασία από απάτες και chargebacks στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η Euronet (NASDAQ: EEFT), κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και πληρωμών, ανακοίνωσε την εξαγορά της Infinitium Holdings Pte. Ltd (Infinitium), εταιρεία ψηφιακών πληρωμών και πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνων και ελέγχου ταυτότητας πληρωμών με έδρα τη Σιγκαπούρη. Τα προϊόντα της Infinitium θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα πληρωμών Ren της Euronet για να παρέχουν πρόσθετη προστασία από απάτες και chargebacks (κάτοχος χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας επικοινωνεί με την τράπεζα έκδοσης της κάρτας για να αμφισβητήσει μια χρέωση στον λογαριασμό του) στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η Infinitium είναι ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνου και ελέγχου ταυτότητας πληρωμών, όπως το 3D Secure (3DS), το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση της απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο ή στις συναλλαγές “card not present” (CNP). Αυτό το βήμα ελέγχου ταυτότητας προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, μειώνοντας τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένων συναλλαγών και ενισχύοντας τη συνολική ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληρωμών. Η εταιρεία προσφέρει επίσης υπηρεσίες πύλης πληρωμών επόμενης γενιάς για εμπόρους και αποδέκτες, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους σε διαφορετικά κανάλια. Οι πελάτες της περιλαμβάνουν μεγάλες τράπεζες και εμπόρους στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ, το Μπρουνέι, την Καμπότζη, τις Φιλιππίνες και την Ινδία.

Οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη και άλλες χώρες έχουν καταστήσει το 3DS υποχρεωτικό για την παροχή πρόσθετης προστασίας των καταναλωτών από απάτες και chargebacks. Περιοχές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Λατινική Αμερική δεν έχουν ακόμη επιβάλει το 3DS, αλλά η ανάγκη μείωσης της απάτης CNP αναμένεται να αυξηθεί.

Η Infinitium διαθέτει ένα εξαιρετικά διαφοροποιημένο εργατικό δυναμικό περίπου 200 προγραμματιστών λογισμικού, καθώς και μια έμπειρη ανώτερη διοικητική ομάδα που θα παραμείνει στην Euronet μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις