Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η DeepTechXL συγκεντρώνει 110 εκατ. ευρώ, μια ώθηση για τις ολλανδικές deeptech startups 

Το επενδυτικό ταμείο του Αϊντχόβεν επενδύει σε νέες εταιρείες που επικεντρώνονται σε νέες, πολύπλοκες τεχνολογίες όπως η φωτονική, η σύνθετη μηχανολογία, οι ημιαγωγοί και οι κβαντικοί υπολογιστές.

Η DeepTechXL συγκέντρωσε σήμερα 110 εκατομμύρια ευρώ μέσω συνεισφορών από την ASML και το συνταξιοδοτικό ταμείο PME. Το επενδυτικό ταμείο του Αϊντχόβεν επενδύει σε νέες εταιρείες που επικεντρώνονται σε νέες, πολύπλοκες τεχνολογίες όπως η φωτονική, η σύνθετη μηχανολογία, οι ημιαγωγοί και οι κβαντικοί υπολογιστές. Από την ίδρυσή του το 2022, το ταμείο έχει ήδη επενδύσει σε οκτώ εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της SuperLight Photonics.

Εκτός από την ASML και την PME, η Brabant Development Company (BOM), η TNO, η Invest-NL, η Philips, η Oost-NL, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Twente, η Netherlands Enterprise Agency και διάφορες ολλανδικές οικογένειες συμμετέχουν επίσης στο DeepTechXL.

Η DeepTechXL με έδρα το Αϊντχόβεν ιδρύθηκε το 2022 και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Κλίματος. Επενδύει 100.000 έως 2 εκατομμύρια ευρώ σε νεοσύστατες εταιρείες. Τώρα έχει επενδύσει σε οκτώ εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Delft Circuits, Keiron, Senergetics και Alphabeats.

Τα 110 εκατομμύρια ευρώ σηματοδοτούν επίσης ένα ορόσημο για την DeepTechXL. Αυτό σηματοδοτεί το οριστικό κλείσιμο του πρώτου ταμείου του επενδυτή επιχειρηματικών συμμετοχών. Ως εκ τούτου, θεωρείται ως ένα ακόμη βήμα για τον εντοπισμό και την υποστήριξη πολλά υποσχόμενων νεοσύστατων επιχειρήσεων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις