Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Basemark: Συγκεντρώνει 22 εκατ. ευρώ για κάμερες αυτοκινήτων με AR

Το Rocksolid AR, το κύριο προϊόν της Basemark, καθιστά πιο προσιτό για τους κατασκευαστές εξοπλισμού να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές AR για άλλες οθόνες εντός του οχήματος.

 

Η Basemark, η οποία παρέχει λογισμικό υπολογιστικής όρασης και επαυξημένη πραγματικότητα για να επιτρέψει στους κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, συγκέντρωσε με επιτυχία χρηματοδότηση Series B ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ .

Κατά τη χρήση του λογισμικού, οι προβολές ενισχυμένες με AR εμφανίζονται στις οθόνες ψυχαγωγίας ενός αυτοκινήτου, για παράδειγμα οπτικοποιώντας την τροχιά μιας πιθανής στροφής ή αντίστροφης κίνησης, καθώς και τους κινδύνους κυκλώματος σε πραγματικό χρόνο. Αυτές οι εφαρμογές στοχεύουν στην αύξηση της ευκολίας, της ακρίβειας και της ασφάλειας της πλοήγησης.

Το Rocksolid AR, το κύριο προϊόν της Basemark, καθιστά πιο προσιτό για τους κατασκευαστές εξοπλισμού να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές AR για άλλες οθόνες εντός του οχήματος. Το λογισμικό προσφέρει αρκετή ευελιξία για μεμονωμένες μάρκες ώστε να προσαρμόσουν την τεχνολογία προς τα μοντέλα και το σχεδιασμό

Η Basemark θα χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο για να εμβαθύνει τις δραστηριότητές της με OEM ( Original Equipment Manufacturer) στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και να χρηματοδοτήσει τη διεθνή επέκτασή της στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Ο στόχος είναι να εξασφαλιστούν περισσότερες συμφωνίες παραγωγής σειράς με OEM και να ενισχυθούν τα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού Rocksolid AR. Η εταιρεία εξασφάλισε την πρώτη της συμφωνία μαζικής παραγωγής με έναν OEM στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι και συζητά επίσης ενεργά με μεγάλους OEM στην Ευρώπη και την Ασία.

Ο γύρος ήταν ένας συνδυασμός ιδίων κεφαλαίων, επιχορηγήσεων και δανείων και διεξήχθη από την ETF Partners, με χρηματοδότηση επίσης από τη Finnish Industry Investment (Tesi), την Constructor Capital, ένα ενιαίο οικογενειακό γραφείο με έδρα τη Ζυρίχη, το Business Finland, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας και ιδιώτες επενδυτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις