Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CaptainBook: Νέα χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την TravelTech Startup με έδρα τη Νάξο

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της, και στην περιοχή της Μεσογείου και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κροατία.

H CaptainBook, εταιρεία “back office” κάθε μεσαίου ή μεγάλου επαγγελματία στον κλάδο του τουρισμού, βρίσκεται σε επίσημες συζητήσεις για την πώληση μεριδίου της στην UpYachting Management PLC, εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Κύπρου, λαμβάνοντας χρηματοδότηση που έχει στόχο τα 2 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που επισφραγίζει για δεύτερη φορά από την ίδρυσή της την εμπιστοσύνη ισχυρών διεθνών στρατηγικών εταίρων. 

H CaptainBook, η TravelTech Startup με έδρα τη Νάξο, η οποία έχει επικεντρωθεί σε θαλάσσιες δραστηριότητες, ιδρύθηκε μόλις το 2021 από τον Jerome Bajou και τον Luca Lattanzio και έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 600 επαγγελματίες να λαμβάνουν Online κρατήσεις, προσφέροντας περισσότερες από 2100 εμπειρίες σε 12 χώρες. Η UpYachting αποτελεί στρατηγικό εταίρο της CaptainBook που συμβάλλει στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών στον κλάδο των ιστιοπλοϊκών περιηγήσεων και των ναυλώσεων και η επένδυση αυτή αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών της CaptainBook.

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της, και στην περιοχή της Μεσογείου και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κροατία.

Jerome Bajou – CaptainBook: «Ανταγωνιστήκαμε μεγάλες
πολυεθνικές από την καρδιά των Κυκλάδων»

Παράλληλα, τα κεφάλαια και η στρατηγική υποστήριξη από την UpYachting θα επιτρέψουν στην CaptainBook να αναπτύξει συνεργασίες και να επεκτείνει το δίκτυο προμηθευτών και μεταπωλητών της, ενώ οι πόροι και η τεχνογνωσία που θα λάβει θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική υλοποίηση της αναπτυξιακής της στρατηγικής. H CaptainBook μέσω της χρηματοδότησης θα επενδύσει σε καινοτόμες λύσεις και τεχνολογία (AI) για να εξελίξει την παροχή υπηρεσιών της, βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών και τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα.

Βραχυπρόθεσμα, η CaptainBook θα εφαρμόσει ένα πλάνο ενίσχυσης που θα τριπλασιάσει τους εργαζομένους της, με στόχο το σύνολο των εσόδων της να φθάσει το 1 εκ. ευρώ και να υλοποιήσει τα σχέδιά της αναφορικά με τις επιχειρησιακές λειτουργίες, τα οικονομικά και το marketing αξιοποιώντας αποτελεσματικά τα κεφάλαια για ανάπτυξη και καινοτομία.

Μακροπρόθεσμα, αυτή η επένδυση θα επιτρέψει στη CaptainBook να δημιουργήσει μια δυνατή πίστα για να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις στον τρέχων γύρο χρηματοδότησης , ενώ θα συνεχίσει να καινοτομεί και να διαφοροποιείται με επιπλέον εμπειρίες και υπηρεσίες με βάση το υδάτινο στοιχείο.

Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό

Δεδομένης της παρουσίας της CaptainBook στην Ελλάδα, με την ομάδα της να βρίσκεται σε Αθήνα, Νάξο και Θεσσαλονίκη, η χώρα θα επωφεληθεί σημαντικά από αυτή τη συνεργασία, καθώς αποτελεί πρωταρχικό προορισμό για ιστιοπλοΐα και ναυσιπλοΐα.

Η επέκταση και οι αυξημένες δραστηριότητες θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη στις τοπικές αγορές όπου δραστηριοποιείται η CaptainBook, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της αύξησης των επενδύσεων στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού. Οι βελτιωμένες και καινοτόμες προσφορές σε ιστιοπλοϊκές εκδρομές και ναυλώσεις μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα, ενισχύοντας την τοπική τουριστική βιομηχανία. Τέλος, οι Έλληνες προμηθευτές, χειριστές σκαφών και άλλοι ενδιαφερόμενοι στον τουρισμό και τη ναυτιλιακή βιομηχανία θα βρουν νέες ευκαιρίες για συνεργασία και ανάπτυξη μέσω συνεργασιών με την CaptainBook.

Ο Jerome Bajou, Co-Founder & CEO της CaptainBook.io, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε προ των πυλών μιας σημαντικής χρηματοδότησης από έναν στρατηγικό μας εταίρο, επένδυση που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των διεθνών οργανισμών και της αναγνώρισης της δυναμικής μας. Η χρηματοδότηση αυτή θα μας προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία, τεχνογνωσία και μοναδικές ευκαιρίες για να απογειώσουμε το δυναμικό μας και να συμβάλλουμε στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών αγορών όπου δραστηριοποιούμαστε. Η επένδυση είναι μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στον τομέα της ταξιδιωτικής τεχνολογίας στην Ελλάδα έως σήμερα και πιστεύεται ότι εξασφαλίζει στην Ελλάδα μια θέση στο διεθνές προσκήνιο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με όραμα και μεράκι για να εξελίσσουμε καθημερινά την CaptainBook και να δικαιώνουμε τους εταίρους μας που μας εμπιστεύονται ξανά και ξανά.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις