Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft, NVIDIA και Softbank επενδύουν 1,05 δισ. δολάρια στην εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Wayve

Η Wayve έχει αναπτύξει μοντέλα οδήγησης AI για αυτόνομη οδήγηση χωρίς χάρτες και μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών.

Η βρετανική εταιρεία Wayve ανακοίνωσε έναν επενδυτικό γύρο Series C ύψους 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τον όμιλο SoftBank, με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη τη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Στον γύρο συμμετείχαν η εταιρεία κατασκευής τσιπ NVIDIA και ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft.
Η Wayve ιδρύθηκε το 2017 και είναι πρωτοπόρος στο Embodied AI για αυτόνομη οδήγηση και είναι η πρώτη εταιρεία που ανέπτυξε και δοκίμασε ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης βαθιάς μάθησης από άκρο σε άκρο (e2e) σε δημόσιους δρόμους.
Σήμερα, η εταιρεία κατασκευάζει μοντέλα θεμελίωσης για αυτονομία, παρόμοια με ένα «GPT για οδήγηση», που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε όχημα να βλέπει, να σκέφτεται και να οδηγεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον.
Η Wayve έχει αναπτύξει μοντέλα οδήγησης AI για αυτόνομη οδήγηση χωρίς χάρτες και μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η εκπαίδευση στόλου, η υποδομή δεδομένων, η αξιολόγηση και οι πλατφόρμες προσομοίωσης που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν γρήγορα τα μοντέλα AI χρησιμοποιώντας δεδομένα πραγματικού κόσμου και προσομοίωσης.
Αξιοποιώντας τα προηγμένα ιδιόκτητα εργαλεία της Wayve, οι OEM και οι ιδιοκτήτες στόλων μπορούν να δημιουργήσουν πολύτιμα στοιχεία δεδομένων που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ ανεπεξέργαστων δεδομένων και απαράμιλλων δυνατοτήτων οδήγησης.
Επιπλέον, η έρευνα της εταιρείας σχετικά με τα πολυτροπικά και παραγωγικά μοντέλα, γνωστά ως LINGO και GAIA, οδηγεί την αυτοκινητοβιομηχανία προς ένα μέλλον όπου η τεχνητή νοημοσύνη στα οχήματα μπορεί να προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά όπως διαίσθηση, διεπαφές που ανταποκρίνονται στη γλώσσα, εξατομικευμένα στυλ οδήγησης και συγκυβερνήτη για τη βελτίωση της αυτοματοποιημένης οδηγικής εμπειρίας.
Καθώς το βασικό μοντέλο AI της Wayve εξελίσσεται, αυτά τα προϊόντα θα επιτρέψουν στους OEM να αναβαθμίσουν αποτελεσματικά τα αυτοκίνητα σε υψηλότερα επίπεδα αυτοματισμού οδήγησης, από την υποβοηθούμενη οδήγηση L2+ έως την αυτοματοποιημένη οδήγηση L4.
Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε οχήματα και ρομπότ θα οδηγήσει σε αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι μηχανές αλληλεπιδρούν και μαθαίνουν από την ανθρώπινη συμπεριφορά σε πραγματικά περιβάλλοντα. Αυτό θα ενισχύσει τη χρηστικότητα και την ασφάλεια των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, δίνοντάς τους την ευφυΐα να πλοηγούνται με σιγουριά σε καταστάσεις που δεν ακολουθούν αυστηρά μοτίβα ή κανόνες, όπως απροσδόκητες ενέργειες οδηγών, πεζών ή περιβαλλοντικών στοιχείων.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις