Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η startup mimic συγκέντρωσε 2,5 εκατ. δολάρια για ρομποτικό βραχίονα τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού

Η ομάδα της mimic θα αναπτύξει το μοντέλο ρομπότ και AI τους επόμενους μήνες για να προετοιμαστεί για την επίσημη κυκλοφορία του προϊόντος της φέτος.

Η ελβετική startup mimic έχει συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης Pre-Seed για να αμφισβητήσει την κυριαρχία των ΗΠΑ και να συμμετάσχει στον αγώνα ρομποτικής, με στόχο να είναι η πρώτη που θα διαθέσει στην αγορά έναν συνδυασμό ρομποτικού βραχίονα και ανθρωποειδούς χεριού χρησιμοποιώντας AI.

Ο γύρος διεξήχθη από τον επενδυτή πρώιμου σταδίου Founderful, ο οποίος επένδυσε στην Isospec Analytics, μαζί με τη συμμετοχή του γερμανικού fund another.vc, της Tiny.vc με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επένδυσε στην UltiHash και μια σειρά επενδυτών αγγέλων.

Στόχος της εταιρείας είναι η άμβλυνση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού με επιδέξια, ανθρώπινα ρομποτικά χέρια που ταιριάζουν άψογα στις υπάρχουσες ροές χειρωνακτικής εργασίας, καθοδηγούμενα από μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που εκπαιδεύονται απευθείας από ανθρώπινες επιδείξεις. Η ομάδα της mimic θα αναπτύξει το μοντέλο ρομπότ και AI τους επόμενους μήνες για να προετοιμαστεί για την επίσημη κυκλοφορία του προϊόντος της φέτος.

Η Mimic είναι μεταξύ των εταιρειών που εφαρμόζουν τις πρόσφατες εξελίξεις στα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMs), τον ίδιο τύπο συστήματος AI που τροφοδοτεί το ChatGPT4, για να βοηθήσουν τα ρομπότ να κατανοήσουν την κοινή λογική και τον φυσικό κόσμο, όπως το θέτει ο συνιδρυτής της Mimic, Elvis Nava.

Το πλεονέκτημα της Mimic έναντι των ανταγωνιστών της, λέει, είναι ότι δεν προσπαθεί να κατασκευάσει ένα ολόκληρο ρομπότ, αλλά επικεντρώνεται στα χέρια. Το ρομποτικό άκρο του δεν έχει επίσης σχεδιαστεί για χρήση σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία, αλλά είναι «γενικού σκοπού», ικανό να κάνει μια ποικιλία εργασιών.  Το θεμελιώδες μοντέλο AI της Micic εκπαιδεύεται σε μεγάλης κλίμακας καταγραφές ανθρώπινων δεδομένων που εκτελούν χειρωνακτικές εργασίες, γεγονός που επιτρέπει στο ρομπότ της να μιμείται ανθρώπινες κινήσεις.

Οι μεγαλύτεροι παίκτες που εργάζονται σε ανθρωποειδή εδρεύουν στις ΗΠΑ – όπως η Figure, η οποία συγκέντρωσε 75,5 εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους για το ανθρωποειδές ρομπότ της που οδηγείται από γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Αλλά και οι ευρωπαϊκές εταιρείες ρομποτικής βρίσκονται σε άνοδο. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η νορβηγική Startup AI 1X συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για το ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη και το spinoff του ETH ANYbotics συγκέντρωσε 50 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο του 2023 για τα αυτόνομα ρομπότ της για χρήση σε βιομηχανικές εφαρμογές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις