Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Samsung Medison εξαγοράζει την AI medTech Startup Sonio για 93 εκατ. δολάρια

Η γαλλική Startup αναπτύσσει IT λύσεις και AI ψηφιακούς βοηθούς με σκοπό την καλύτερη αξιολόγηση των υπέρηχων

Η νοτιοκορεάτικη Samsung Medison, η θυγατρική εταιρεία της Samsung Electronics που εξειδικεύεται στον ιατρικό εξοπλισμό, ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τη γαλλική AI medTech Startup, Sonio, έναντι 93 εκατ. δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, η Samsung Medison απέκτησε το 100% των μετοχών της Sonio με στόχο να εντάξει στο δυναμικό της έμπειρους προγραμματιστές στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και την αξιοποίηση της τεχνολογίας της εταιρείας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Samsung Medison η Sonio θα συνεχίσει να διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία στη Γαλλία, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει στον δρόμο της αυτόνομης ανάπτυξης.

Η Sonio, η οποία ιδρύθηκε το 2020, αναπτύσσει IT λύσεις και AI ψηφιακούς βοηθούς για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γυναικολογίας με σκοπό την καλύτερη αξιολόγηση των υπέρηχων.

Τον Αύγουστο του 2023 η Startup εξασφάλισε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για την συσκευή “Sonio Detect“, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία μηχανικής μάθησης για την παροχή εικόνων υψηλής ανάλυσης από τους υπερήχους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις