Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

 Zen Educate: Συγκεντρώνει 37 εκατ. δολάρια στον μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης στο ευρωπαϊκό edtech φέτος 

Η Zen Educate θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει αρκετές πρόσθετες εξαγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της και στις δύο αγορές.

Η Zen Educate, μια διαδικτυακή αγορά που ταιριάζει σχολεία με τους καλύτερους διαθέσιμους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και βοηθούς διδασκαλίας, έκλεισε με επιτυχία ένα γύρο χρηματοδότησης Series Β ύψους 37 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σηματοδοτεί τον μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης στο ευρωπαϊκό edtech φέτος.

Η Round2 Capital ηγήθηκε της χρηματοδότησης, με την υποστήριξη των υφιστάμενων επενδυτών Adjuvo, Brighteye Ventures, FJ Labs, Ascension Ventures και επιφανών αγγέλων, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Octopus, Simon Rogerson.

Η Zen Educate θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει αρκετές πρόσθετες εξαγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της και στις δύο αγορές. Επιπλέον, η επένδυση θα διευκολύνει την κλιμάκωση του νέου λογισμικού διαχείρισης σχολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει προϊόντα SaaS για διαπιστευτήρια, συμμόρφωση και διαχείριση απουσιών.

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί παγκοσμίως δαπανούν πάνω από 55 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για προσωρινή στελέχωση λόγω δαπανηρών αμοιβών πρακτορείων προσλήψεων, ξεπερασμένης τεχνολογίας και κακών ποσοστών αντιστοίχισης.

Η πλατφόρμα της  Zen Educate επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία να δημιουργούν προφίλ και να τα ταιριάζουν με βάση την εγγύτητα, τις δεξιότητες και την εμπειρία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερες και ακριβέστερες αντιστοιχίσεις, μειώνοντας το κόστος πρόσληψης και επιτρέποντας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα να κατανέμουν πόρους πιο αποτελεσματικά, προς όφελος των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται μέσω της πλατφόρμας Zen Educate έχουν παραδώσει πάνω από δύο εκατομμύρια ώρες εκπαίδευσης τους τελευταίους 12 μήνες, εξοικονομώντας στο εκπαιδευτικό σύστημα πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια που θα είχαν σπαταληθεί σε αμοιβές πρακτορείων μέσω της οικονομικά αποδοτικής προσέγγισής του.

Η Zen Educate απέκτησε την Opus Education τον Φεβρουάριο του 2023 και, πιο πρόσφατα, την Aquinas Education η οποία ήταν συνιδιοκτησία του τηλεοπτικού παρουσιαστή και πρώην ποδοσφαιριστή Jermaine Jenas, ο οποίος θα ενταχθεί στο Zen Educate ως brand ambassador.

H Zen Educate λειτουργεί επί του παρόντος σε 11 περιοχές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και πέντε πολιτείες στις ΗΠΑ, με σχέδια να επεκτείνει περαιτέρω την εμβέλειά της σε όλες τις ΗΠΑ τα επόμενα δύο χρόνια. Μέσω στρατηγικών εξαγορών και στις δύο αγορές, η εταιρεία στοχεύει στην εδραίωση μιας κατακερματισμένης αγοράς και στον μετασχηματισμό του τομέα της εκπαιδευτικής στελέχωσης σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις